De gemeente zet in op het ontmoedigen van gokken

Rondgang anti-gokcampagne (grote weergave)

De gemeente is momenteel bezig met het bezoeken van aanbieders van gok- en kansspelen om hen te wijzen op hun wettelijke verplichtingen en hun rol in de gokproblematiek.
De actie vloeit voort uit een algemene bezorgdheid van ons bestuur over de stijging van het aanbod gok- en kansspelen in de gemeente. Behalve het ruime online aanbod zijn er steeds meer lokale handelaars die toestellen plaatsen.

Heel wat inwoners die gokken, ondervinden vroeg of laat negatieve gevolgen van het overmatig gokken. Gokverslavingen - en de daarbij horende geldschulden - kunnen aanleiding geven tot armoede, huwelijksproblemen, … en kunnen ervoor zorgen dat sommige inwoners terecht komen in de hulpverlening. Het beste is dus om niet te gokken of om op een verantwoorde manier om te gaan met gokken door maximaal 5% van het gezinsinkomen te besteden aan gokken.

Naast het bezoeken van de aanbieders van gok- en kansspelen volgt er eerstdaags nog een actie naar inwoners om iedereen te laten nadenken over het gevaar van gokken. Inwoners zullen via sociale media benaderd worden met een gerichte boodschap over gokken.

Meer info over gok-, kansspelen en verslaving?
www.cadlimburg.be, St.-Willibrordusplein 4, 011 45 61 57
of www.gokhulp.be.

Datum van het bericht: dinsdag 11 april 2017
alle nieuws »

Praktisch

Afdeling welzijn en lokale economie

Afdeling welzijn en lokale economie
Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder


tel. 011 80 80 86
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden