De multiculturele markt krijgt een mooier decor

marktplein van de toekomst (grote weergave)

CC MUZE verhuist vanaf 2019 naar de mijnsite. In dit prachtige cultureel centrum zal er onder meer een grote schouwburg, polyvalente zaal en een gezellig MUZEcafé komen. Op het Marktplein aan de voorzijde komt er een groene natuurlijke strook waar bezoekers kunnen flaneren en verpozen.

Vandaag zitten op deze site al het centrum voor volwassenonderwijs De Verdieping, ZLDR Luchtfabriek en ook de multiculturele markt. 

Vanaf 10 mei 2017 is er al een beperkte herschikking multiculturele markt

De bouw van zo’n groot project heeft uiteraard een impact. Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen wordt er een werfzone gezet op het Marktplein tussen de Koeltorenlaan en de Monnoyerschouw. Een gedeelte daarvan wordt momenteel gebruikt voor de multiculturele markt. Een 30-tal marktkramers die hier stonden kregen een andere plaats toegewezen op de markt.

De herschikking zorgt voor een aantal meerwaarden:  de rijen worden mooier opgevuld waardoor er een betere aaneensluiting is en de bouw van CC MUZE breekt de wind op de marktsite, wat aangenamer is voor de bezoeker. Eens CC MUZE er staat betekent dat een enorme culturele verrijking, er zijn immers tal van mogelijkheden op vlak van culturele programmering en evenementen.

Uitgebreide productdiversiteit & goede mobiliteit

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een aangename multiculturele markt waar bezoekers betaalbaar kunnen shoppen en kunnen kiezen uit een divers en exotisch assortiment in het  prachtige kader van de historische mijnsite.

De bezoeker wordt de komende maanden goed in de watten gelegd. Zo zijn er onder meer leuke acties en een goede bereikbaarheid dankzij de gratis randparkings, de gratis marktbus en de bewaakte fietsparking.

 

Meer info op

www.heusden-zolder.be/multiculturele-markt

www.facebook.com/multiculturelemarktheusdenzolder

 

 

Datum van het bericht: maandag 24 april 2017
alle nieuws »

Praktisch

Afdeling welzijn en lokale economie

Afdeling welzijn en lokale economie
Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder


tel. 011 80 80 86
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden