Retributie op parkeren

Betalend parkeren

Er wordt een retributie geheven voor het parkeren in de gemeente Heusden-Zolder. De parkeerduur, alsook de retributie is als volgt vastgesteld : 

  • Tarief 1: korte parkeertijd van max. 15 minuten: gratis, mits een ticket te bekomen aan de parkeerautomaten.
  • Tarief 2: korte parkeertijd maximum 2 uur: € 1,00 per uur, welke kan onderverdeeld worden in periodes van 6 minuten, waarvoor telkens € 0,10 moet betaald worden.
  • Tarief 3: langere parkeertijd: € 13,00.

Blauwe zones

In de blauwe zones is de retributie vastgesteld:

  • Parkeertijd binnen de maximale duur die toegelaten is door de verkeersborden: gratis, mits het correct instellen en plaatsen van een parkeerschijf.
  • Langere parkeertijd (dagticket): € 13,00

Bewonerskaarten

Voor het parkeren van motorvoertuigen van bewoners van en op plaatsen waar een blauwe zone reglementering van toepassing is en waar reglementair parkeren is toegelaten. De retributie voor bewonersparkeren is vastgesteld als volgt:

  • € 40,00/jaar voor de eerst afgeleverde bewonerskaart;
  • € 75,00/jaar voor de tweede en laatst afgeleverde bewonerskaart.

Handelaarskaarten

Voor het parkeren van motorvoertuigen van handelaars van en op plaatsen waar een blauwe zone reglementering van toepassing is en waar reglementair parkeren is toegelaten. De retributie voor handelaarskaarten is vastgesteld op € 75,00/jaar voor de eerste en enige afgeleverde handelaarskaart.

Medische kaart

Medici en paramedici (dokters, verplegers en kinesisten), ook zorgverstrekkers genoemd, kunnen een parkeerkaart aanvragen voor plaatsen waar de beperking van de parkeertijd gereglementeerd is en waar het gebruik van parkeertoestellen verplicht is en waar reglementair parkeren is toegelaten. De retributie voor de medische kaarten is vastgesteld op € 75,00/jaar voor de eerste en enige afgeleverde medische kaart.

Praktisch

Afdeling financiën en ICT

Dienst financiën

Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder


tel. 011 80 80 82
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden