Stijn - Manivel Cinema in Frankrijk

Stijn Broekhoven (grote weergave)

Stijn Broekhoven, pas afgestudeerd en werkzoekend, zocht een gastproject in Frankrijk. Zijn bedoeling was door Europees vrijwilligerswerk werkervaring op te doen en vooral zijn kennis van het Frans bij te schaven.
Stijn vertrok op 6 mei 2003 naar Redon in Frankrijk om er gedurende zes maanden mee te draaien als vrijwilliger in Manivel Cinema.

"Een vreemde taal aanleren ? Een andere cultuur ontdekken? Een tijdje in het buitenland gaan wonen en werken? Andere Europese jongeren leren kennen? Er gewoon eens tussenuit?... Wel, EVS biedt het je allemaal..EVS ( European Voluntary Service ) is een programma in het leven geroepen door de Europese Unie om Europese jongeren tussen 18 en 25 de kans te geven een tijdje als vrijwilliger in het buitenland te laten werken. Je hebt de keuze uit X Europese landen en nog een aantal niet-Europese landen zoals bijvoorbeeld Egypte. Jij kiest zelf het land en het project en daarna vertrek je voor minimum zes maanden en maximum een jaar naar je gekozen land en project. Ikzelf koos voor 6 maanden Frankrijk, meerbepaald Redon, een middelgrote stad in Bretagne.Waar ik post vatte in de lokale cinema Manivel’.Daar mocht ik zelfstandig de films draaien, werkte ik mee aan een openlucht filmfestival tijdens de drie zomermaanden en stak een handje toe bij de dagelijkse taken in en rond de cinema zoals de programmering samenstellen, persdossiers opmaken,… Ik kan een EVS-ervaring iedereen alleen maar aanraden, je leert een andere taal, een nieuwe cultuur een ander land kennen. Je leert jongeren over heel de wereld kennen. Je leeft en werkt in het buitenland…kortom een kans die je maar één keer in je leven krijgt en die je dan ook best met beide handen aangrijpt."
STIJN

In het verlengde van zijn EVS project werkte Stijn een "future capital" project, nl. "young/European" uit, waarvoor hij steun kreeg van de Europese Commissie.
Young/European" is een reizende tentoonstelling samengesteld door jongeren uit EU-lidstaten en kandidaat-lidstaten die een impressie van hun land weergeven aan de hand van allerlei beeldmateriaal. Stijn bracht al dit materiaal samen en ontwierp voor ieder land een grafische affiche. 

Een "future capital" project stelt voormalige vrijwilligers in staat de tijdens de EVS opgedane ervaringen aan de lokale gemeenschap en andere jongeren aan te bieden.  Het biedt de vrijwilligers ook mogelijkheden om zich professioneel en persoonlijk verder te ontwikkelen.

Praktisch

Afdeling welzijn en lokale economie

Afdeling welzijn en lokale economie
Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder


tel. 011 80 80 86
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden

Meer info