Ilse - Euromeet in Zweden

foto Ilse Bervoets (grote weergave)

Ilse Bervoets kwam half november 2004 met een valies vol levenservaring en geweldige herinneringen terug. Zij heeft Zweden alvast in haar hart gesloten en wil het liefst onmiddellijk terug. Zij werkte zes maanden mee in het gastproject "Euromeet", een Europees jongerenpunt in Husum waar allerlei Europese activiteiten, infomomenten en Europese uitwisselingen voor jongeren worden georganiseerd.

Ze kreeg de kans om op uitwisseling te gaan naar Roemenië, de mooiste delen van Zweden te zien, "Midsommar" mee te maken, boeiende mensen en jongeren uit heel Europa te ontmoeten, kortom "she had the time of her life".

"Euromeet is gevestigd in het jeugdhuis van Husum, dat is voor mij de plaats waar ik contacten leg met de lokale jeugd. Mijn taak bestaat uit het organiseren van activiteiten, met de jongeren praten over culturele verschillen, en de mogelijkheid voor hen een eigen internationale ervaring mee te maken.Naast de sociale contacten met de lokale jeugd wordt er in mijn EVS project ook een grote nadruk gelegd op het culturele aspect. Er wordt veel tijd vrijgemaakt om de omgeving te verkennen, traditionele feesten (zoals Midsommar) mee te maken, lokale bezienswaardigheden en specifieke streekgerechten te ontdekken. Het is een fantastische tijd in Zweden ! Ik krijg de kans om een nieuwe cultuur te ontdekken, een andere taal te leren ... maak nieuwe vrienden, hechte contacten en leef in een prachtige omgeving..."
ILSE

Praktisch

Afdeling welzijn en lokale economie

Afdeling welzijn en lokale economie
Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder


tel. 011 80 80 86
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden

Meer info