An - Pikpa in Griekenland

foto An Vandeloo (grote weergave)

Maatschappelijk kwetsbare jongeren voor wie zes maanden of een jaar over de grens geen haalbare kaart is komen in aanmerking voor korte termijn projecten van minimum zes weken.

An Vandeloo kwam in aanmerking voor een korte termijn EVS-project.

Ze werkte twee maanden mee in de gastorganisatie Pikpa in Athene, Griekenland. Een organisatie waar gehandicapte kinderen en jongeren, de meeste verlaten door hun ouders, opgevangen worden. Samen met een 15 tal EVS en andere vrijwilligers organiseerde ze activiteiten, werden er uitstappen gemaakt, … maar gaf ze de kinderen vooral liefde en aandacht, wat ze in de instelling jammer genoeg niet krijgen.

"Vrijwilligerswerk in het buitenland. Iets waar ik al lang van droomde. Maar door mijn fysieke beperking, niet zo voor de hand liggend. Dankzij de short-term projecten van EVS is het mij toch gelukt. Ik heb dus 2 maanden in PIKPA gewerkt. Een instelling voor meervoudig gehandicapte kinderen en jongeren. Voor mij een hele stap: qua zelfstandigheid, nieuwe taal, nieuwe mensen, andere manier van werken, andere visies,… Ik heb enorm veel voldoening uit mijn werk met de kinderen gekregen! Al gaf ik hun maar even aandacht, speelde ik maar even met hun, als je die gezichten ziet glunderen van dankbaarheid en blijdschap! Nog nooit in mijn leven heb ik zoveel voldoening gekregen! Op sommige momenten was het natuurlijk niet gemakkelijk. Omdat de verpleging en therapeuten een verschillende visie hebben van werken met gehandicapten. Maar met respect en geduld kom je al ver! Ik merk dat ik er veel heb bijgeleerd. Vooral voel ik dat ik sterker sta in het leven, sterker als persoon. Niet meer zo onzeker als daarvoor.Echt een levenservaring die ik nooit zal vergeten!
Ik weet zeker dat ik terug ga, want ik mis de kinderen en de andere vrijwilligers enorm!
EVS is echt een unieke kans! Ik ben zelfs al aan het denken aan een volgend project
1!
Ik kan het echt iedereen aanraden! Laat deze kans niet aan jou voorbijgaan!"
AN

1 maatschappelijk kwetsbare jongeren kunnen meerdere korte termijn EVS projecten doen)

An is ook de auteur van het boek "een oorlog in je lichaam", een kinderboek over het leven met kinderreuma, verkrijgbaar in de boekhandel maar ook uit te lenen in onze bibliotheek.

Praktisch

Afdeling welzijn en lokale economie

Afdeling welzijn en lokale economie
Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder


tel. 011 80 80 86
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden

Meer info