Kjersti uit Noorwegen

Kjersti (grote weergave)

Half augustus 2004 mochten wij, Kjersti, een 19-jarig meisje afkomstig uit het prachtige bergdorp Dalekvam in Noorwegen, verwelkomen. Zij werd tot half februari als vrijwilliger ingezet in de werking van de afdeling welzijn en lokale economie. Zij werkte mee in de organisatie van street-stage, de 11.11.11-actie, Artikel 27, het kunst educatief project rond kinderrechten, …

"Ben jij tussen 18 en 25 jaar, en ben jij op zoek naar een uitdagende levenservaring?
Ben jij geïnteresseerd in verschillende culturen en talen?
Wil jij als vrijwilliger werken, zonder kosten? Dan is EVS "the thing" voor jou!
Je zal de fantastische mogelijkheid krijgen om een cultuur te beleven en erover te leren, een taal te leren en je maakt veel vrienden in heel Europa!
Deze feiten overtuigden mij ervan om mijn kleine dorpje Dale in West-Noorwegen te verlaten voor 6 maanden, en zo kwam ik in Heusden-Zolder. Ik werk hier op de dienst maatschappelijke begeleiding, ga naar school in Hasselt om Nederlands te leren en woon bij een heel lief gastgezin. In het begin van je EVS periode, ga je op een "on arrival camp" waar je al de andere vrijwilligers ontmoet die in hetzelfde land verblijven als jij. Dat is heel leuk, omdat je dan vrienden maakt die in dezelfde positie zijn als jij; een nieuw land, een nieuwe familie,…
Ik kan iedereen aanbevelen om hetzelfde te doen als ik! Om een jaar – of een half - door te brengen in een ander land.
Je krijgt er alleen spijt van als je het niet doet."
KJERSTI

Na een oproep in de krant, waar verschillende gezinnen op reageerden, vonden wij ook een leuk gastgezin voor Kjersti. Het gastgezin bood Kjersti de warmte en de gezelligheid die ze thuis moest missen, waarvoor wij hen zeer dankbaar zijn.

Kjersti is half februari 2005 met een onvergetelijke ervaring en een goed gevoel over ons en over Heusden-Zolder, althans dat hopen wij toch, terug naar Noorwegen vertrokken.

Praktisch

Afdeling welzijn en lokale economie

Afdeling welzijn en lokale economie
Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder


tel. 011 80 80 86
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden

Meer info