Ralitsa uit Bulgarije

Ralitsa (grote weergave)

Van half oktober 2006 tot half april 2007 deed Ralitsa, een 26-jarig meisje afkomstig uit Sofia -Bulgarije, EVS in Heusden-Zolder. Zij werd als vrijwilliger ingezet in de werking van de afdeling welzijn en lokale economie en dan meer specifiek jeugd, maar ook in projecten zoals de 11.11.11–actie, Artikel 27, FairTradeGemeente, , ...

We vonden voor Ralitsa een tweede thuis in een gastgezin in Bolderberg, met ervaring in het ontvangen van jongeren voor een langere tijd, die volledig openstaat voor deze nieuwe ervaring.

Door haar enthousiasme en "open-mind" was ze zeer vlug opgenomen, heeft ze zelf al een behoorlijk sociaal netwerk uitgebouwd en was ze een echte meerwaarde voor ons.
Flyers en affiches ontwerpen, het ontwikkelen van de fairtrade e-shop en het uitwerken van een workshop webdesign waren een aantal van haar zelfstandig uitgewerkte projecten.

Een woordje van Ralitsa:
"Mijn naam is Ralitsa Dutsova en ik ben de nieuwe EVS vrijwilliger in de gemeente. Ik ben bijna twee maanden in België en ik geniet werkelijk van mijn verblijf hier. België is zeer verschillend van Bulgarije en ik moest vele nieuwe dingen leren (en ik leer nog).
De mensen van de gemeente en mijn collega’s zijn zeer aardig en vriendschappelijk. Met het werk in de gemeente heb ik verschillende, interessante en soms ook verbazende mensen ontmoet. Ik heb al aan verschillende projecten deelgenomen- en vind het zeer interessant. Ik denk dat wanneer ik terug in Bulgarije ben ik heel wat te tonen en te vertellen heb."
Ralitsa

Praktisch

Afdeling welzijn en lokale economie

Afdeling welzijn en lokale economie
Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder


tel. 011 80 80 86
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden

Meer info