FairTradeGemeente

FairTradeGemeente (grote weergave)

De titel "FairTradeGemeente" geeft aan dat Heusden-Zolder én haar inwoners eerlijke handel een warm hart toedragen én er ook effectief werk van maken. Het doel van dit label moet zijn meer mensen, organisaties, verenigingen maar ook handelaars te overtuigen om zelf het heft in handen te nemen om fairtrade producten te kopen en te verkopen. www.fairtradegemeenten.be/heusden-zolder

Check de fairtrade weddingplanner fairtrade babyplanner en fairtrade horecaplanner voor leuke tips, weetjes, webshops, receptjes, ...  met een fairtrade en duurzame toets.

I.s.m. met Het Berenhuis ontwikkelden we de reisgids 'Ik zag twee beren eerlijke honing smeren' speciaal voor leerkrachten van het 5e en het 6e leerjaar.  De reisgids biedt tips, suggesties, leuke weetjes en doe-opdrachten rond fair trade en duurzaamheid, maar vertelt de kinderen ook op een eenvoudige manier wat fair trade is.  De reisgids kan gebruikt worden tijdens De Berenwandeling maar ze kunnen er ook onmiddellijk mee aan de slag in de klas, gratis te downloaden hieronder.

Bekijk ook de reportage over Artikel27 2013 en het project GOUD:EERLIJK? in Limburg op Stads TV Heusden-Zolder !

 

Praktisch

Afdeling welzijn en lokale economie

Afdeling welzijn en lokale economie
Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder


tel. 011 80 80 86
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden