Liesbeth, Peter, Dimitri en Mario, zes weken in Portugal

Liesbeth, Peter, Dimitri, Mario (grote weergave)

Liesbeth Reynders, Peter Goris, Dimitri Volders en Mario Gielen zijn 9 juni, als enige uitverkoren Belgen, voor zes weken naar het EVS groepsproject “ISAF sailing world championships – Cascais, Portugal” vertrokken.

Rota Jovem, de gastorganisatie, houdt zich voornamelijk bezig met jongerenprojecten, zowel op lokaal als nationaal en Europees vlak. In samenwerking met het gemeentebestuur van Cascais werd dit EVS-groepsproject uitgewerkt.

Samen met 100 EVSers van over heel Europa en 60 Portugese vrijwilligers hebben ze dit sportevenement in goede banen geleid. Ze werden ingezet in de ondersteuning van de deelnemers, de opvang van de bezoekers, het infopunt, de relaties met de pers, de logistieke ondersteuning, enz…  

Door hun deelname aan dit EVS-project kregen ze de kans een ander land en cultuur te ontdekken, een nieuwe taal te leren, heel veel nieuwe mensen te leren kennen en een ongelooflijke levenservaring op te doen.

Info, interviews en foto's http://www.voluntariadochama.com/
Meer info over de wedstrijd zelf: www.cascaisworlds2007.com

Een woordje van Liesbeth ...
"Het EVS project waar ik aan deelnam, is niet één van de klassieke lange termijn projecten, maar wel een korte termijn groepsEVS project van zes weken. Je stapt dus helemaal NIET alleen in zo'n project. Het is een perfect project als je je niet zeker voelt om alleen een heel jaar in het buitenland te verblijven. Dit was voor mij helemaal niet de reden. Wat voor mij belangrijk was, was het werken in de organisatie van een groot evenement, een wereldkampioenschap zeilen (ik ben regent lichamelijke opvoeding) en het interculturele aspect. We verbleven en werkten samen met +-100 andere Europese jongeren en het was zalig. We zijn er met open armen ontvangen en kregen een introductieweek om de cultuur en de andere deelnemers te leren kennen. Het werk op zich was niet moeilijk of speciaal maar je voelde wel dat je nodig was, zoals elke vrijwilliger trouwens is. Het samenzijn met de andere vrijwilligers was een onbeschrijflijk gevoel, dit moet je echt zelf meemaken om het te kunnen begrijpen. Deze 6 weken waren voor mij veel te kort om iedereen goed te leren kennen maar ik ken nu wel uit elk Europees land iemand! We houden ook na het project nog contact via een forum op een website.
Wil je graag foto's en het "dagboek" van ons project zien, zo kan je je het project ook beter voorstellen, surf dan naar
http://www.voluntariadochama.com/"

Praktisch

Afdeling welzijn en lokale economie

Afdeling welzijn en lokale economie
Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder


tel. 011 80 80 86
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden

Meer info