Projectsubsidies maatschappelijk kwetsbare jongeren en kinderen

Het gemeentebestuur stimuleert individuen, verenigingen en organisaties uit Heusden-Zolder om acties te ondernemen naar maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren via het werken met een convenant.

Doelstelling is maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren weerbaarder en sterker maken, hun kansen vergroten, hun achterstelling wegwerken en hun sociale vaardigheden ontplooien.

De convenant wordt afgesloten tussen een individu, vereniging of organisatie uit Heusden-Zolder en het gemeentebestuur Heusden-Zolder. Openbare instellingen en scholen kunnen geen (indirecte) aanspraak maken op subsidies.

Acties, duur, inbreng en doelstellingen worden samen besproken en opgemaakt. Financiële en inhoudelijke evaluaties gebeuren door de afdeling welzijn en lokale economie team jeugd.

Mogelijke acties vanuit een convenant:

-     Bekendmaken van het vrijetijdsaanbod in de gemeente aan de doelgroep maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren;

-     Activiteiten organiseren om hun sociale vaardigheden te ontplooien vb. workshops, vorming, uitstappen, ...;

-     Uitwisselingsactiviteiten organiseren tussen het vrijetijdsaanbod en maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren;

-     Tussenkomst lidgeld aanvragen voor MKJ;

-     …

Projectsubsidies ikv maatschappelijk kwetsbare doelgroepen dienen aangevraagd met onderstaand aanvraagformulier.

Praktisch

Afdeling welzijn en lokale economie

Afdeling welzijn en lokale economie
Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder


tel. 011 80 80 86
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden

Meer info