JIP - JongerenInformatiePunt

Logo JIP (grote weergave)

JIP staat voor JONGEREN INFORMATIE PUNT. Zit je met een vraag (eender welke) en je zoekt een antwoord, dan ben je bij het JIP op de juiste plaats. In Heusden – Zolder vind je op verschillende plaatsen een JIP informatiezuil terug met een groot aanbod aan folders en brochures rond verschillende thema’s zoals (vakantie)werk, een verblijf in het buitenland, de scheiding van je ouders, drugs, … De JIP folders zijn gratis en vooral ‘no-nonsense’: ze hebben niet de pretentie om je over alle aspecten van het thema te informeren, maar om de weg te wijzen naar gespecialiseerde organisaties of diensten, als dat nodig is. Naast een beknopt overzicht over het thema, bevatten alle folders een heleboel adressen en websites waar je terecht kan voor méér informatie. Je vindt de digitale versies op de VIPjeugd site.

Zijn de vragen concreet maar de antwoorden vaag ?

In het gemeentehuis staat er steeds een JIP medewerker voor je klaar.

Ook kan je altijd terecht in het JAC (Jongeren Advies Centrum). Samen zoeken jullie naar het antwoord op je vraag. Je kan rekenen op een JAC – medewerker die met jou alles op een rijtje zet, verschillende mogelijkheden met jou verkent en je ondersteunt in je beslissing. 

Het JAC vind je hier: 

JAC Limburg
CAW ’t Verschil
Kempische Steenweg 57
3500 Hasselt  

Ma – Woe – Vrij 12.00u tot 18.00
TEL: 011/22 73 90 - jachasselt@cawtverschil.be

Geraak je niet tot in Hasselt of blijf je liever anoniem? Maak dan (op werkdagen) gebruik van de chatfunctie van het JAC.. Tijdens de openingsuren is er altijd iemand aanwezig bij wie je je verhaal, vraag, … kwijt kan.

 

Praktisch

Afdeling welzijn en lokale economie

Afdeling welzijn en lokale economie
Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder


tel. 011 80 80 86
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden

Meer info