Mijn-Erfgoed

Cover Brochure Erfgoedzorgtraject (grote weergave)

Aanbod erfgoedzorg

Met het traject Erfgoedzorg wil de Erfgoedcel vanaf 2011 de beheerders van een collectie cultureel erfgoed in de Mijnstreek op maat begeleiden in het beheer van hun collectie. Het cultureel erfgoed in de Mijnstreek vertelt een verhaal dat noodzakelijk is om de geschiedenis van de streek vandaag te begrijpen. Het is aan ons allen om de vele elementen in dat verhaal op te tekenen en te bewaren, zodat het ook in de toekomst kan verteld worden.

Erfgoedzorg bestaat uit het vastleggen van informatie over collecties, het veilig bewaren, het beschermen tegen verval en het ontsluiten van collecties. Ontsluiten wil niet zeggen dat al het cultureel erfgoed meteen openbaar gemaakt moet worden, maar wel dat het vroeg of laat bestudeerd of 'ervaren' kan worden.

De Erfgoedcel voorziet begeleiding, hulp en advies door de medewerker Erfgoedzorg, het uitlenen van materiaal, de mogelijkheid om stukken te laten digitaliseren of fotograferen... steeds op maat van de collectie en de vrijwilligers of professionelen die er mee bezig zijn. Zo gingen het Emiel Van Dorenmuseum (Genk), heemkundige kring Het Heidebloemke (Genk) en Ons Mijnverleden (Houthalen-Helchteren) al in op het aanbod en lieten verschillende andere organisaties hun interesse al blijken.

Heb je een collectie en ben je geïnteresseerd in erfgoedzorg? Contacteer dan neeltje@mijnerfgoed.be of 089 811 412.

Praktisch

Afdeling vrije tijd

Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder


tel. 011 80 80 85
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden

Meer info