Feestzalen, vergaderlokalen, evenementenhal ... te huur in ZLDR Luchtfabriek

ZLDR Luchtfabriek (grote weergave)

Sinds vorig jaar (24 april 2015) is Heusden-Zolder een mooi erfgoed rijker. De restauratie van ZLDR Luchtfabriek / De Verdieping was voltooid en het gebouw, gelegen op een uitzonderlijke locatie, werd vrij toegankelijk voor het grote publiek.

Vanaf 2016 kan je in ZLDR Luchtfabriek ook een ruimte huren voor allerlei doeleinden. Dit kan voor vergaderingen, recepties, ceremonies, beurzen, congressen, workshops, evenementen…

De verschillende ruimtes (onthaalbox, zaal benedendek, compressorenzaal, horecazaal, mezzanine) alsook het Marktplein kunnen afzonderlijk of samen gehuurd worden. De capaciteit van de zalen varieert van 80 tot 444 personen. De prijzen zijn variabel afgestemd op zowel verenigingen, particulieren als commerciële initiatieven.

Een evenement organiseren in combinatie met de erfgoedwandeling is zeker de moeite waard. Je vertoeft tussen indrukwekkende machines, oude compressoren, ventilatoren en de magnifieke wielen van het ophaalmachinegebouw. Ook de lichtkunstwerken van Jaap van den Elzen zorgen voor een absolute meerwaarde voor een evenement.

Op maandag 7 maart om 10u30 worden professionele eventorganisatoren en het bedrijfsleven uit de omgeving uitgenodigd voor een MICE-inspiratiedag waar alle mogelijkheden van de verhuur op de mijnsite uit de doeken worden gedaan. Dus niet alleen de mogelijkheden van ZLDR Luchtfabriek worden toegelicht maar ook die van Cedubo, Watt 17, De Centrale & CVO.

MICE staat voor Meetings, Incentives, Conventions & Exhibitions. Aangezien de mijnsite van Zolder centraal gelegen is in de provincie en vlot bereikbaar via het openbaar vervoer heeft deze plek – zeker in combinatie met het industriële erfgoed - een bijzondere meerwaarde voor de organisatie van evenementen.

Op zondag 24 april 2016 vindt er trouwens een groot event plaats onder de titel ‘Mijnkracht’. Alle actoren rondom het Marktplein bundelen de krachten voor een grote opendeur met heel veel randanimatie zoals workshops, rondleidingen, fotografietentoonstellingen, foodtrucks enz… Meer informatie over dit event zal einde februari beschikbaar zijn.

Voor meer informatie over deze unieke locatie kan u contact opnemen met de administratieve medewerkers van het cultuurcentrum Heidi Loos & Liliane Hoydonckx. U kan hen bereiken via heidi.loos@muze.be of Liliane.hoydonckx@muze.be of telefonisch op het nummer 011 80 80 98.

Praktisch

Afdeling vrije tijd

Dienst cultuur

Dekenstraat 40
3550 Heusden-Zolder


tel. 011 80 83 59
e-mail
Openingstijden

Meer info