Bovy, terug in eigen handen (27/10/2016)

Dieren worden voortaan verzorgd door VZOC (grote weergave)

Na door de gemeenteraad op 27 oktober is gemeente Heusden-Zolder opnieuw eigenaar van Domein Bovy. Dus ... aan de slag!

Met maai- en snoeiwerken in het bos, aan de vijvers en langs de paden zorgen we voor een toegankelijk, proper en veilig domein!

Mits goedkeuring van het schepencollege kunnen we samen met Regionaal Landschap Lage Kempen vzw starten met de werken op 14 november 2016.

Op de binnenkoer zijn de speeltuigen voor de kinderen niet meer veilig. Deze worden verwijderd en waar mogelijk hersteld.

De dieren zijn in goede conditie. Ze krijgen tijdens de wintermaanden tijdelijk een goed onderkomen in het Vogel- en zoogdierenopvangcentrum. Zo kunnen we de dierenweide terug in orde maken.

Voor de mogelijke uitbatingen op het domein willen we zorgen voor een goede en duurzame invulling zodat Domein Bovy weer kan bloeien zoals voorheen.

We zijn zeer verheugd over de positieve reacties die we nu al krijgen. Zowel individuen als verenigingen stellen zich vrijwillig kandidaat om een helpende hand te bieden. Met hen willen we in het voorjaar graag een ‘vrijwilligersdag’ organiseren.

De medewerkers van het gemeentebestuur van Heusden-Zolder zijn alvast samen met verschillende partners hard aan het werk om Domein Bovy opnieuw in ere te herstellen.

Wij houden u op de hoogte en danken de bewoners en bezoekers voor hun begrip voor eventuele ongemakken en de beperkte toegankelijkheid tijdens de uitvoering van de werken.

Praktisch

Afdeling grondgebiedszaken

Dienst patrimonium

Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder


tel. 011 80 80 87
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden

Meer info