Domein Bovy, we zoeken kandidaten (19/12/2016)

Kandidaten gezocht voor Bovy (grote weergave)

Per eind oktober 2016 is de erfpacht voor het gebruik van Domein Bovy met de toenmalige exploitant beëindigd en is het domein weer in handen gekomen van de gemeente Heusden-Zolder. Het domein, waarvan de oorsprong teruggaat naar het jaar 1134, is 34 hectare groot en bestaat uit een natuurgebied met vijvers, groenzones en een cluster van historische gebouwen.                                                              

Het gemeentebestuur hecht veel waarde aan een goede en duurzame invulling van Domein Bovy. Ze neemt dan ook een periode van twee jaar om te zoeken naar een passende definitieve invulling. Het domein zal in deze periode echter niet leeg staan.

Het gemeentebestuur zoekt kandidaten voor de gebouwen en de buitenruimte, voor de periode april 2017 tot maart 2019. De mogelijkheid bestaat dat de overeenkomst verlengd wordt, indien de activiteiten passen in het definitieve concept en na een evaluatie. Hiervoor kan nu geen enkele garantie gegeven worden.

Iedereen die goede voorstellen heeft voor het gebruik van een of meerdere gebouwen, voor delen van de buitenruimte, voor tijdelijke activiteiten, workshops en dergelijke, kan zich kandidaat stellen.

De voorstellen dienen gericht te zijn op de centrale doelgroepen ‘kinderen en gezinnen’ en te passen binnen de thema’s ontspanning, educatie en natuur. Belangrijk is ook de aandacht voor het vijvergebied De Wijers, waar Domein Bovy deel van uitmaakt. De Wijers is een landschapspark van ca. 26.500 ha., dat zich uitstrekt over Genk, Hasselt, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Diepenbeek en Lummen, met een waardevolle natuur.

Het gemeentebestuur laat de organisatie van de selectie van kandidaten uitvoeren door Value Partners nv. Geïnteresseerden kunnen daar een informatiebrochure opvragen via willem@valuepartners.be. De kandidatuurstellingen dienen uiterlijk zondag 15 januari 2017 binnen te zijn.

Praktisch

Afdeling vrije tijd

Dienst toerisme en evenementen

Vrunstraat 6
3550 Heusden-Zolder
Briefwisseling: Heldenplein 1
Wegbeschrijving


tel. 011 80 80 88
fax 011 80 80 78
e-mail
Openingstijden

Meer info