Partners met passie voor Domein Bovy (26/01/2017)

binnenkoer Bovy (grote weergave)

In januari besliste het gemeentebestuur om de inboedel van de brasserie, het hotel en het bruin café over te nemen. Een professionele, grondige poetsbeurt van de gebouwen was ook nodig.

Op deze manier tracht het gemeentebestuur een aantrekkelijk kader te creëren op Bovy om onder de beste omstandigheden een nieuwe start te nemen.

Eind vorig jaar lanceerden we de oproep voor kandidaten voor de invulling van de gebouwen en delen van het domein. Om geschikte partners te vinden werken we samen met Value Partners.

Vele en verscheiden kandidaten!

We zijn zeer tevreden met de veelheid en verscheidenheid aan kandidaten die reageerden op onze oproep. Ondernemers, aanbieders van educatieve en ontspannende activiteiten voor binnen en buiten en ook mensen die evenementen willen organiseren. We wensen iedereen alvast te bedanken voor de leuke reacties!

Uit de vele kandidaten werd een eerste selectie gemaakt. Met deze geselecteerden gingen we op plaatsbezoek. Ze kregen een rondleiding doorheen de gebouwen en op het domein. In de volgende fase vinden gesprekken plaats. De kandidaten werken nu de door hen ingediende gebruiksvoorstellen verder gedetailleerd uit. Hoe zien zij de uitbating? Welke mogelijkheden zien zij? Eind maart vindt dan de definitieve selectie plaats.

Groenbeheer

Sinds vorig jaar werken we ook samen met RLLK voor het groenbeheer van het domein. Samen met de aannemer is er al heel wat werk verricht. Er is terug een prachtige zichtas gecreëerd waardoor je vanop het vlonderpad over de moerasvijver een mooi zicht hebt op de gebouwen aan de binnenkoer.

RLLK zal de volgende maand samen met de aannemer starten met

  • achterstallig hakhoutbeheer,
  • een veiligheidskap achter het Gasthof,
  • het openmaken van de slootgracht (verwijderen bamboe, enz.),
  • verwijderen van materialen rond het BBQ-huisje,
  • het herstellen van paden en grachten.

In samenspraak met RLLK is er ook een samenwerking gestart met CVO De Verdieping. De cursisten tuinbouw en tuinontwerp gaan 1 dag per week het groenonderhoud op en rond de binnenkoer verzorgen. Ze zullen zich bezig houden met o.a. het gazonbeheer, hagen scheren, fijne snoeiwerken enz.

Een prachtige groene omgeving, professionele horeca-uitbaters, gepassioneerde aanbieders van leuke workshops en activiteiten zijn mooie basis-ingrediënten voor een nieuwe start voor Domein Bovy. Daarnaast willen we zorgen voor beleving!

Speciale aandacht voor de dieren

We streven dan ook naar een kwalitatieve heropening van de dierenweide. Onze geiten en schaapjes worden op dit moment nog steeds in de watten gelegd door het Vogel- en zoogdierenopvangcentrum. Enkele cursisten van het CVO zijn op dit moment bezig met het ontwerp van de nieuwe dierenweide en ze bekijken ook de mogelijkheden voor de inrichting van een losloopzone voor honden.

Het gemeentebestuur wil alle partners, elk met hun passie en expertise bedanken voor de vlotte en aangename samenwerking!

Praktisch

Afdeling vrije tijd

Dienst toerisme en evenementen

Vrunstraat 6
3550 Heusden-Zolder
Briefwisseling: Heldenplein 1
Wegbeschrijving


tel. 011 80 80 88
fax 011 80 80 78
e-mail
Openingstijden

Meer info