18 jaar & ouder

Inhoud

Ben je nieuw in België en wil je Nederlands leren of bijschaven? Dan kan je terecht bij Het Agentschap Inburgering en Integratie. Zij sturen je dan door naar de geschikte cursus bij het CVO De Verdieping of bij Basiseducatie.

Ben je op zoek naar werk maar is je Nederlands nog niet voldoende. Dan kan je ook bij VDAB terecht.

Ook in het Taalpunt van de bib kan je terecht als je Nederlands wil leren of oefenen. Dit is een aangepaste collectie voor nieuwkomers of anderstaligen die Nederlands willen leren of oefenen, of voor Nederlandstaligen die in hun moedertaal beter willen leren lezen en schrijven. In het aanbod zitten onder meer cursussen met audio, oefenmaterialen, beeldwoordenboeken, boeken voor grammatica en spelling, luisterboeken, Vlaamse films en muziek, de krant in eenvoudige taal en een computer met links om online Nederlands te oefenen. In de bib vind je ook taalspelletjes en een nieuwe categorie ‘Samen oefenen met kinderen’ met eenvoudige of tweetalige boekjes.

Wil je als volwassene enkel je Nederlands oefenen door te praten dan is Vriendentaal of samen inburgeren misschien iets voor jou.

Bekijk ook

Op zoek naar leuke websites?