18 jaar & ouder

Wil je Nederlands oefenen dan zijn er tal van mogelijkheden. Je vindt in het uitgebreide aanbod vast wel iets dat jou aanspreekt. Je kan bijvoorbeeld deelnemen aan groepsactiviteiten maar je kan ook zeer goed op je eentje oefenen. 

Op zoek naar activiteiten in je buurt?

Taalpunt in de bib

In het Taalpunt vind je boeken, cd’s, dvd’s, spelletjes en de krant om Nederlands te leren en te oefenen. Dit is een aangepaste collectie voor iedereen die Nederlands wil leren en voor Nederlandstaligen die beter Nederlands willen leren lezen en schrijven.

VDAB

Ben je op zoek naar werk maar is je Nederlands nog niet voldoende. Dan kan je ook bij VDAB terecht.

VriendENtaal

Bij VriendENtaal kom je elke week samen om elkaar te ontmoeten en Nederlands te praten over gewone dingen.

Online communiceren

Wil je liever online praten over een thema of een onderwerp over het dagelijkse leven, dan kan je aansluiten bij de sessies van online communiceren.

Samen lezen voor anderstaligen

De begeleider leest voor en stopt regelmatig om te praten over het verhaal of over het gedicht. Door samen erover te praten ontdek je zo meer in een verhaal. Het is ook een goede kans om Nederlands te oefenen.

Heusden-Zolder Zingt

Elke week (maandag) leren we een Nederlandstalig lied, maar ook een lied in jullie taal. Ken je zelf een tof lied of bespeel je een instrument? Alles en iedereen is meer dan welkom. En maak je geen zorgen... vals zingen mag bij Heusden-Zolder Zingt.

Draad & Praat

Tijdens Draad &Praat brei, weef, haak of naai je jouw eigen creatie en ondertussen spreek je Nederlands of luister je naar Nederlands.

Gezondheidswandelingen

De begeleide wandelingen gaan op vaste momenten in verschillende wijken door. Terwijl je wandelt leer je de buurt kennen en je oefent samen je Nederlands.

Leren fietsen

Je bent 18 jaar of ouder en je wil graag leren fietsen? Dan is dit het moment! Via de juiste begeleiding en technieken leer je in een korte tijd op een juiste manier fietsen. En ondertussen oefen je Nederlands!

Duo-werking

Je wordt gekoppeld aan een Nederlandssprekende begeleider. Jullie kiezen samen een leuke activiteit en gaan op stap op een moment dat voor jullie beiden past.  Zo leer je elkaar en je gemeente beter kennen,

Digipunten

In de Digipunten helpt een begeleider met je digitale vragen: Een app installeren, bestanden uploaden, e-mails versturen… een gespecialiseerde digidokter leert het je op jouw maat.

Wat kan je zelf doen?