Gepubliceerd op woensdag 5 juni 2019 15 u.
Het gemeentebestuur stelt haar visie voor

Infomarkt | woensdag 19 juni | 19 - 21 uur | atletiekstadion De Veen

Je hebt het zeker al ondervonden: als je tijdens de avondspits door Heusden-Centrum rijdt, zit je vaak in de file. Uit het gemeentelijk mobiliteitsplan blijkt dat de G. Gezellelaan tussen de rotondes Suskaberg en Koerselsebaan/Poorthoevestraat de drukste as is in Heusden-Centrum.

Uit hetzelfde rapport valt ook op dat op deze as en op de Koerselsebaan de meeste ongevallen gebeuren. Met de recente ontwikkelingen in Heusden zoals de omvorming van het terreinen van de oude school in de Kapelstraat tot appartementen, de komst van rusthuis Hof ter Bloemen, de nieuwe (sociale) woningen in de Sint-Jansblok en de uitbreiding van de blauwe zone zijn er genoeg redenen om de verkeersafwikkeling in Heusden-Centrum grondig onder de loep te nemen. 

Het gemeentebestuur gaf de opdracht tot een verkeersstudie van Heusden-Centrum. In de verschillende scenario’s werd vooral de omgeving van de sporthal, de Guido Gezellelaan en het kruispunt aan de processieweg van naderbij bestudeerd.

De gemeente stelt op woensdag 19 juni haar visie voor tijdens de infomarkt ‘Verkeersafwikkeling Heusden-Centrum’ in atletiekstadion De Veen. Buurtbewoners kunnen tussen 19 en 21 uur de infomarkt bezoeken om de plannen te bekijken. Om 19.45 uur neemt het studiebureau het woord voor een kort toelichtingsmoment.