Gepubliceerd op dinsdag 31 december 2019 0 u.

Maandelijks publiceren we een greep uit de beleidsbeslissingen van de voorbije maand in onze infozine #vantotz

Kort nieuws

  • Er is een nieuw huurreglement voor CC MUZE en ZLDR Luchtfabriek met speciale tarieven voor de socio-culturele sector.
  • Nadat er is beslist om geen fusie aan te gaan met een andere politiezone worden in januari 2020 vacatures opengesteld voor 6 inspecteurs, 1 hoofdinspecteur en een administratief medewerker.
  • Privacybeleid: Als inwoner moet je erop kunnen vertrouwen dat wij zorgvuldig en veilig met je persoonsgegevens omgaan. Om dit te kunnen garanderen heeft het bestuur een informatieveiligheidsbeleid goedgekeurd.

Nieuwe belastingen

Onze bestuursploeg ging op zoek naar extra inkomsten zonder de inwoners te viseren. Met een nieuwe belasting op pylonen wordt de eigenaar ervan belast maar blijven onze burgers gevrijwaard. Via een taxshift is een budgetneutrale manier gevonden om de bijdrage van de burgers gelijkmatiger te verdelen. Door de verhoging van de onroerende voorheffing en de verlaging van de personenbelasting wordt werken beloond.

Nieuwe retributie

Wagens met luide knalpotten, rijdende jukeboxen, driften en spinnen … het bezorgt de buurt heel wat overlast. Vanaf 01/01/2020 kan de politie in bepaalde gevallen overgaan tot inbeslagname van deze wagens, bijvoorbeeld in geval van gevaarlijk en asociaal rijgedrag. Daarbovenop is een retributie gestemd waarbij eigenaars van wagens die in beslag genomen worden extra zullen moeten betalen. De retributie bedraagt bij takeling € 250 en loopt op met min. € 25 per dag tot de wagen opnieuw wordt vrijgegeven door de burgemeester. 

Afwijking sluitingsuur handelaars

In de nacht van oud op nieuw krijgen de vijf nachtwinkels in Heusden-Zolder uitzonderlijk toelating om van 18 tot 6 uur open te zijn. En op voorstel van de Middenstandsraad heeft het schepencollege een 15-tal koopzondagen voor 2020 vastgelegd. Je vindt het lijstje op onze gemeentelijke website.

Volgende gemeente- & OCMW-raad

Donderdag 30 januari om 19.30 uur in de raadzaal.
Deze vergadering is openbaar.
Info: www.heusden-zolder.be/bekendmakingen