Aikido Ambiorix

https://aikidox.be/

Zelfverdediging Aikido voor iedereen, zonder competitie

Instappen kan op elk moment van het jaar via een gratis proefles

Start nieuw seizoen 2023 – 2024 op 1 september 2023: iedereen welkom!

Trainingsuren Aikido Ambiorix '23 - '24

Maandag18:00 – 18:453 - 6 jaar (U6)
Maandag18:45 – 19: 306 - 12 jaar (U13)
Maandag Lightsaber days19:30 – 20:15 Lightsaber dayskids & volwassenen Lightsaber days
Maandag20:15 – 21:30+13 & volwassenen

Alle lessen zijn open voor ieders niveau. Dit zowel voor dames, heren, jongeren en kinderen van alle leeftijden.

Ontdek de harmonieuze weg van Aikido! Kom langs bij onze club en leer de kunst van zelfverdediging met elegantie en respect. Kom naar onze trainingen en ervaar de balans tussen kracht en zachtheid. Aikido biedt niet alleen fysieke vaardigheden, maar ook innerlijke groei en zelfvertrouwen. Verbeter je lenigheid en verminder je stress. Wacht niet langer, ontdek de kracht van Aikido en doe mee!

Wat heb je nodig?

  • gewone sportkledij = t-shirt en een losse broek
  • kleedkamers en douches aanwezig
  • sloffen om van de kleedkamer naar de vechtsportruimte te wandelen

Aikido Ambiorix was voorheen gekend als Aikido Raktenjuku Heusden.

Aikido Ambiorix was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

Je kan je hoofd leegmaken en even tot jezelf komen, maar toch samen zijn met anderen

Januari 2024 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Bij de start van het nieuwe jaar trokken we naar de dojo van Aikido Ambiorix.

Aikido is een Japanse zelfverdedigingskunst zonder competitie. Bij Aikido Ambiorix ontdek je de kracht van zelfverdediging en persoonlijke groei, of je nu een beginner of ervaren beoefenaar bent.

Lesgever Edwin: “Bij aikido gebruik je de energie van de tegenstander. We focussen op technieken en bewegingen om iemand uit balans te brengen. Onze training lijkt wat op dans of gymnastiek want we leggen de nadruk op uitrekken en niet op pure kracht.”

Aikido draait niet om winnen, maar om het ontwikkelen van sociale en motorische vaardigheden en zelfvertrouwen. “Ik wilde jaren geleden starten met krijgskunst, maar zocht iets zonder trappen of meppen”, zegt lid Erik. “Zo kwam ik uit bij aikido. De sierlijkheid en vloeiende bewegingen spraken me enorm aan.”

Beoefenaars Bart en Nelle genieten van de open en positieve sfeer in de dojo. “Aikido Ambiorix is een toffe, warme club. Iedereen is welkom. Het maakt niet uit hoe sterk je bent, als je maar vertrekt vanuit je eigen intrinsieke kracht. Je kan je hoofd leegmaken en even tot jezelf komen, maar toch samen zijn met anderen.”

Wist je dat de club ook familietrainingen aanbiedt? Lid Kristof: “Voor mijn dochter Ribe is de familietraining een extra stimulans want zo kan ze samen met papa haar hobby uitoefenen. Het is ook gewoon fijn om als ouder zelf mee te bewegen in plaats van op en af te rijden of op een bank naar de training te kijken.”

Aikido Ambiorix geeft les in Heusden-Zolder, Riemst-Herderen, Tongeren en Diepenbeek. Je kan er ook terecht voor meditatie, sportkampen en teambuildingactiviteiten. Mag het wat ludieker zijn? In sporthal Berkenbos kan je ook lightsaber trainingen volgen. Je leert er hoe je de elegantie en precisie van aikido wapenwerk kan toepassen op een lichtzwaard.

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Contact

Sporthal Berkenbos Pastoor Paquaylaan 121 , 3550 Heusden-Zolder
Tel.
0484937386
aikidox.be@gmail.com
Website
www.aikidox.be