Aangifte doen bij de politie? Maak een afspraak!

Gepubliceerd op maandag 19 feb 2024 om 13:11

Voor niet-dringende aangiften

Politiezone Heusden-Zolder werkt vanaf 1 maart 2024 enkel op afspraak voor niet-dringende aangiften. Een afspraak maken gebeurt online via de site van de lokale politie www.politie.be/5375. Wanneer er geen internet ter beschikking is of wanneer er vragen zijn, kan men nog steeds terecht bij onze medewerkers voor het maken van een afspraak tijdens de openingsuren. Dit kan zowel fysiek aan het onthaal of telefonisch via het telefoonnummer 011 45 01 11.

Werken op afspraak heeft allerlei voordelen. Men kan een afspraak op maat inplannen en er worden onnodige wachtrijen vermeden. Bovendien kan door deze werking een betere dienstverlening voorzien worden.

Voor iedere afspraak wordt voldoende tijd voorzien, zodat je je verhaal in alle rust en met de nodige privacy kan doen. Je weet ook op voorhand welke documenten je allemaal moet meenemen en onze medewerkers kunnen zich optimaal voorbereiden om je sneller en beter van dienst te zijn. Tot slot zal als gevolg van deze reorganisatie er capaciteit vrijkomen om meer blauw in te zetten op straat.

Om de inwoners van Heusden-Zolder de nieuwe werking van onthaal op afspraak te verduidelijken, werd een mediacampagne uitgewerkt in samenwerking met lokaal bestuur Heusden-Zolder. Onder andere de politievoertuigen worden voorzien van stickers en binnenkort valt een  informatieve brochure in elke brievenbus van Heusden-Zolder.

Voor dringende oproepen verandert niets!

Dit systeem is niet bedoeld voor dringende politiehulp. Daarvoor kan je op elk moment terecht op het noodnummer 101. In nood, bij dringende interventies, bij feiten waarbij vaststellingen noodzakelijk zijn of waarbij de daders nog aanwezig zijn, komt de politie altijd ter plaatse via het noodnummer 101.