Personen van vreemde nationaliteit die naar Heusden-Zolder komen voor een kort verblijf (bv. toeristen, zakenlui,…) moeten zich binnen de drie werkdagen na aankomst melden bij de dienst bevolking tenzij hij/zij verblijft in een hotel. Zij worden in het bezit gesteld van een aankomstverklaring of een melding van aanwezigheid.

Meebrengen

  • je identiteitskaart en/of internationaal paspoort (indien nodig met visum);
  • 2 recente pasfoto's met witte achtergrond voor niet-EU en niet-EER-onderdanen.

De melding van aanwezigheid van een EU- en EER-onderdaan is geldig voor 90 dagen vanaf binnenkomst.
De aankomstverklaring van een niet-EU- en niet-EER-onderdaan is geldig voor de duur van het visum.