Nathan James Band (USA/NL)

Reserveer plaatsen
  • do 14 november 2024 van 21:00 tot 23:30

Iemand die zijn eigen pad volgt en altijd voor zichzelf denkt, Nathan James.

Hij heeft met zijn zelfgemaakte instrumenten en zelf-aangeleerde vaardigheden een unieke muzikale identiteit gecreëerd. Met zijn handgemaakte wasbordgitaar in de ene hand en een doos gemaakt van oude hekplanken dat stampende klanken laat horen in de ander, is de blueszanger vaak te zien op verschillende blues podia. In combinatie met de mondharmonica, zul je zeker in de ban raken van deze Amerikaan. Nathan James is een gerespecteerde en ervaren kunstenaar in zijn vakgebied. Al meer dan 20 jaar verdient hij met succes zijn boterham en dat allemaal door zijn passie voor blues en rootsmuziek.

Al van jongs af aan voelde Nathan zich aangetrokken tot het schrijven van eigen nummers en individuele artistieke expressie, mede geïnspireerd door invloeden van rootsartiesten en - stijlen. Opgroeien in een klein landbouwdorpje Fallbrook, Californië, beïnvloedde de muzikant bij het kiezen van zijn eigen muzikale pad. "Er was hier niet veel te doen, dus je kwam of in de problemen of je vond iets productiefs om te doen met wat je om je heen had!". Na de middelbare school kon Nathan, met de steun van zijn ouders, rechtstreeks de echte wereld van een ‘werkende muzikant’ instappen. Op 19-jarige leeftijd werd de Amerikaan gebeld door internationaal bekende blue veteraan James Harman met de vraag om zich bij de band aan te sluiten en het land te verkennen. Deze ervaringen vormden de eerste stap naar zijn eigen carrière. 

In 2007 nam Nathan James deel aan de International Blues Challenge in Memphis, Tennessee, waar hij de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. 

Tijdens zijn carrière heeft Nathan met verschillende bekende artiesten samengewerkt waaronder: Kim Wilson, Pinetop Perkins, Billy Boy Arnold, Lazy Lester, Johnny Dyer, Rick Holmstrom, Janiva Magness, Mark Hummel en Gary Primich. Ook reisde hij langs vele zalen en festivals over heel de wereld, zo was hij de laatste jaren onder andere te zien in Spanje, Italië, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, de Faeröer, Taiwan, Canada, Mexico en heeft hij heel de Verenigde Staten afgespeeld.

Meer info: www.nathandjames.com/bio 

Locatie

MUZEcafé
Marktplein 3/1 , 3550 Heusden-Zolder

Prijs

  • Basistarief 18
  • VVK 15

Organisatie

Move2blues VZW
Overdemerstraat, 81 , 3511 Kuringen (Hasselt)

Video