Expo onderHUIDs

ZLDR Luchtfabriek
  • zo 12 mei 2024 09:00 tot zo 26 mei 2024 17:00

onderHUIDs
Ado Hamelryck & Pieter Schuermans


De tentoonstelling is van 12 mei t.e.m. 26 mei iedere dag gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van ZLDR Luchtfabriek van 9u tot 17u.

Ado Hamelryck studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Brussel en het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen. Na zijn verhuis naar Genk werd hij docent aan de LUCA School of Arts. Hij was samen met generatiegenoten Hugo Duchateau & Piet Stockmans bepalend voor de ontwikkeling van de Limburgse kunsten. Hoog tijd dus voor een gepaste ode waarbij een deel van zijn omvangrijke en belangrijke oeuvre in de industriële erfgoedsetting van ZLDR Luchtfabriek te zien zal zijn.

Als Limburgs beeldend kunstenaar zoekt Ado Hamelryck al veertig jaar naar het zwartste zwart, of naar alle mogelijke zwarte kleuren. Voor hem is dit de sterkste kleur die er bestaat. In zijn unieke stijl brengt hij de zwarte verf aan op het doek via een soort schriftuur, de taal van het lichaam, die zich laat lezen als een zoektocht, een cryptische weg doorheen zijn leven als kunstenaar. Deze ritmische, rustgevende beweging doet verlangen naar een even meditatief als ritmisch antwoord.

En hiervoor zorgt componist en muzikant Pieter Schuermans met een compositie die perfect aansluit bij de zwarte volgeschreven doeken. De performance ‘ECHOING SILENCE’ van 15 minuten voor viool [Nicolas Dupont], cello [Ari Evan] en electronics is een spirituele wandeling tussen beeld en muziek. Ze vullen elkaar aan en nemen de toeschouwer mee op hun eigen spirituele reis.

Locatie

ZLDR Luchtfabriek
Marktplein 5 , 3550 Zolder (Heusden-Zolder)

Prijs

  • gratis

Contact

Organisatie

ZLDR Luchtfabriek
Marktplein 5 , 3550 Heusden-Zolder