In november is Koen Peeters te gast in de bibliotheek. Koen Peeters (°1959) is de auteur van een rijk en veelbekroond oeuvre. Voor De mensengenezer ontving Koen Peeters de Confituur Boekhandelsprijs, de ECI Literatuurprijs en de ECI Lezersprijs. Tijdens een begeleid interview zetten we deze Congo-roman in de spotlights en gaan we dieper in op zijn literair onderzoek in Congo en de Westhoek. Er ...
In november is Koen Peeters te gast in de bibliotheek. Koen Peeters (°1959) is de auteur van een rijk en veelbekroond oeuvre. Voor De mensengenezer ontving Koen Peeters de Confituur Boekhandelsprijs, de ECI Literatuurprijs en de ECI Lezersprijs. Tijdens een begeleid interview zetten we deze Congo-roman in de spotlights en gaan we dieper in op zijn literair onderzoek in Congo en de Westhoek. Er is ook ruimte voor eigen vragen.

Over 'De mensengenezer':
De jonge boerenzoon Remi wordt achtervolgd door ontembare dromen. Zijn oom fluistert hem vreemde, hevig beroerende verhalen in over de oorlog, een geest en een zwarte soldaat. Als Remi intreedt in een kloosterorde, begrijpt niemand hem. Het kloosterleven hertekent zijn persoonlijkheid: hij mediteert en studeert hardnekkig, vervreemdt van zijn familie en zoekt de stilte in zichzelf. Maar de daimon in hem zwijgt niet. Wanneer een leraar hem vertelt over Congo, schreeuwt een ongrijpbare hunkering Remi toe. De mensengenezer is een stilistisch fonkelend boek dat een rijke en complexe geschiedenis en cultuur evoceert.

Interesse?
Schrijf je in voor 10 november met vermelding 'Peeters' en jouw telefoonnummer via bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be of 011/80 80 90.

Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt door het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Filter op categorie