Moet er nog vlees zijn? Die vraag komt steeds vaker centraal te staan in het debat over duurzame, gezonde voeding. Overmatige vleesconsumptie zorgt voor heel wat negatieve effecten op gezondheid, dierenwelzijn en milieu. Toch liggen oplossingen voor de hand. Laurens De Meyer, industrieel ingenieur in de voedingsindustrie, werkt bij Bond Beter Leefmilieu en is mede-initiatiefnemer van Dagen ...
Moet er nog vlees zijn? Die vraag komt steeds vaker centraal te staan in het debat over duurzame, gezonde voeding. Overmatige vleesconsumptie zorgt voor heel wat negatieve effecten op gezondheid, dierenwelzijn en milieu. Toch liggen oplossingen voor de hand. Laurens De Meyer, industrieel ingenieur in de voedingsindustrie, werkt bij Bond Beter Leefmilieu en is mede-initiatiefnemer van Dagen Zonder Vlees. Tijdens deze lezing gaat hij vanuit geschiedkundig en wetenschappelijk standpunt dieper in op de vleesconsumptie in Belgiƫ en stelt deze in vraag. Schrijf je in via bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be of 011 80 80 90.

Tijdens de Week van de Smaak trakteert de bib u op een culinair programma voor kinderen en volwassenen, met de klemtoon op plantaardige en kleurrijke voeding. De opbrengst van de activiteiten van de Week van de Smaak gaat naar het Warmste doel van de bib.

Deelnameprijs: vrije bijdrage voor de Warmste Week

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Filter op categorie