Week van de Smaak Smaak & kleur Van 14 tot 24 november Tijdens de Week van de Smaak trakteert de bib u op een culinair programma voor kinderen en volwassenen, met de klemtoon op plantaardige en kleurrijke voeding. De opbrengst van de activiteiten van de Week van de Smaak gaat naar het Warmste doel van de bib. Demo-kookles 'voeding en kleur' 14 november om 19.00 uur i.s.m. KVLV Heusden Prijs: 7 ...
Week van de Smaak
Smaak & kleur
Van 14 tot 24 november

Tijdens de Week van de Smaak trakteert de bib u op een culinair programma voor kinderen en volwassenen, met de klemtoon op plantaardige en kleurrijke voeding. De opbrengst van de activiteiten van de Week van de Smaak gaat naar het Warmste doel van de bib.

Demo-kookles 'voeding en kleur'
14 november om 19.00 uur
i.s.m. KVLV Heusden
Prijs: 7 euro of 5 euro met een KVLV-kaart
Locatie: feestzaal van De Kring, G. Gezellelaan 13

Laat je eens verrassen door een andere manier van koken tijdens deze demo-kookles georganiseerd door KVLV Heusden. Je kan er kennismaken met superlekkere veganistische gerechten die bovendien zeer kleurrijk én gezond zijn! Kom kijken en proeven en laat je overtuigen om lekker, kleurrijk 'vegan' te gaan.


Expo 'De gustibus et coloribus'
Van 16 november tot 14 december
i.s.m. kunstkringen Hazet, Filokalia en KVLV Heusden
Prijs: gratis / vrije bijdrage voor de Warmste Week

Kunstkringen Hazet en Filokalia slaan de handen in elkaar en nodigen jou uit voor een tentoonstelling waarvan je gaat watertanden. Je ontdekt hoe kleuren in kunst je visueel en sensorisch kunnen prikkelen. Op 16 november om 10.30 uur wordt de tentoonstelling feestelijk geopend en kan je genieten van een fleurige vegetarische receptie verzorgd door KVLV Heusden.

Moet er nog vlees zijn?
19 november om 19.30 uur
Prijs: gratis / vrije bijdrage voor de Warmste Week

Moet er nog vlees zijn? Die vraag komt steeds vaker centraal te staan in het debat over duurzame, gezonde voeding. Overmatige vleesconsumptie zorgt voor heel wat negatieve effecten op gezondheid, dierenwelzijn en milieu. Toch liggen oplossingen voor de hand. Laurens De Meyer, industrieel ingenieur in de voedingsindustrie, werkt bij Bond Beter Leefmilieu en is mede-initiatiefnemer van Dagen Zonder Vlees. Tijdens deze lezing gaat hij vanuit geschiedkundig en wetenschappelijk standpunt dieper in op de vleesconsumptie in België en stelt deze in vraag.

Cupcakes versieren op Woensdag Bibdag
20 november om 14 uur
Prijs: gratis /vrije bijdrage voor de Warmste Week

Ben jij 5 of 6 jaar? Kom dan naar onze smakelijke, superlekkere, smeuïge woensdag bibdag. Versier samen met juf Karen cupcakes in alle kleuren van de regenboog. Smul je mee?

Madam Baksters proeverij – the guilt-free bakery
20 november om 20:00 uur
Prijs: 8 euro

Laura Verhulst is Madam Bakster. Een passie voor desserts had ze al van kleins af aan. Na vele kilo's in haar puberjaren kwijt te geraken door een strikt dieet, maakte ze de overstap naar een gezonde levensstijl, zonder calorierestrictie maar met een beperkte consumptie van dierlijke producten, tarwe en geraffineerde suikers. Ontdek hoe je thuis zelf gezonder kan bakken. Leer welke alternatieven er bestaan voor typische patisserie-ingrediënten zoals suiker, bloem, boter, eieren,... Als kers op de taart krijg tijdens de lezing je vier heerlijke desserts om kennis te maken met vegan gebak.


Alle activiteiten gaan door in de bib, tenzij anders vermeld.
Schrijf je in via bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be of 011 80 80 90.
Wil je deelnemen aan de demo-kookles? Schrijf je dan in via maria.ga@telenet.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Filter op categorie