Ons huisorkest MJO gaat naar aanleiding van haar tienjarig bestaan aan de slag met het werk van de geniale Frank Zappa. Op 4 december 1993 vertrok de meester naar de eeuwige klankkast. In 2013 deed MJO al een kleine tournee om hem te herdenken. Nu, 8 jaar later, krijgt ZAPPA opnieuw een waardig eerbetoon. Zappa is niet alleen een zeer gerespecteerd Amerikaans componist. Hij stond ook bekend om zijn virtuoze gitaarspel, zijn gevoel voor humor en scherpzinnige wereldvisie. Met zijn band 'Mothers of Invention' speelde hij aanvankelijk een soort neo 'doo wop', maar aan het einde van de jaren zestig veranderde hij de muziekstijl in dynamische instrumentale jazzrock. Hij overtrof alle muziekgenres en kon moeiteloos klassieke jazz, psychedelica, rock' n roll en heavy metal met elkaar verzoenen.

Zowel onder zijn eigen naam als met 'Mothers of Invention' nam Zappa ruim zestig albums op. Zappa staat symbool voor genialiteit en originaliteit. Zelfs schelpdieren, spinnen en planetoïden werden naar hem vernoemd. En daarbovenop beschouwde Jimi Hendrix hem als dé beste gitarist die er rondliep.

Marco Cirone [gitaar, zang], David Hermans [piano, Rhodes, synths], Roman Korolik [bas],
David La Mela [drums], Lieven Cambré [altsax], Koen Nys [tenorsax], Igor Maserolli [gastsolist tenorsax], Stien Carlier [baritonsax], Gustavo Jaramillo [trompet], Selim Aydin [trombone] & Bart Quartier [mallets]

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 18,00
Basistarief: 18,00 €; Dagkassa: 21,00 €; Vriendenpas/Motives For Jazz: 15,00 €

Organisatie

CC MUZE

Filter op categorie