Viriditas de kracht van de ontluikende natuur in het werk van Bart Lens, Filip Vervaet, Frits Jeuris, Ick Reuvis, Iris Mondelaers, Jan Fabre, Jef Geys, Joke Raes, Jonas Vansteenkiste, Jorden Boulet , Kristof Vrancken, Linde Hermans, Louise Mertens, Marc Janssens, Nick Ervinck, Stefan Peters, Stephanie Leblon, Stijn Cole een nieuwe tentoonstelling in kunstgalerij De Mijlpaal die ruikt naar de ...
Viriditas

de kracht van de ontluikende natuur in het werk van

Bart Lens, Filip Vervaet, Frits Jeuris, Ick Reuvis, Iris Mondelaers, Jan Fabre, Jef Geys,
Joke Raes, Jonas Vansteenkiste, Jorden Boulet , Kristof Vrancken, Linde Hermans,
Louise Mertens, Marc Janssens, Nick Ervinck, Stefan Peters, Stephanie Leblon, Stijn Cole

een nieuwe tentoonstelling in kunstgalerij De Mijlpaal die ruikt naar de lente.

25 maart- 25 juni 2018
1 en 2 april gesloten
vernissage zondag 25 maart 2018
finissage zondag 24 juni 2018

Viriditas is de nieuwe voorjaarstentoonstelling van kunstgalerij De Mijlpaal in Heusden-Zolder. De expo gaat over kracht, weelderigheid, begeestering, frisheid, en verwijst daarmee naar de ontluikende natuur die vanaf eind maart binnen en buiten de muren van de galerij weer alles groen en vitaal kleurt.

Kunstenaars zoals Nick Ervinck, Stijn Cole, Joke Raes en Jan Fabre tonen werk waarin het streven naar harmonie, naar hoop, naar frisheid letterlijk uit het werk springt. De groene (r)evolutie – gezonder, bewuster, duurzamer, ethischer - die steeds meer doorbreekt in elk huis, elke tuin, elke woonwijk, wordt door Bart Lens, Ick Reuvis en Linde Hermans omgezet in krachtige kunstwerken.
Het scheppende vermogen van de natuur én de mens wordt door Filip Vervaet, Jonas Vansteenkiste, Louise Mertens, Stephanie Leblon en Stefan Peters vertaalt als een kritisch verlangen naar een betere wereld en naar positiviteit.
In deze tentoonstelling kan/mag werk van Jef Geys niet ontbreken: de pas overleden kunstenaar toonde in 2009 op de Biënnale van Venetië een onderzoek naar planten die op straat groeien met een expliciete verwijzing naar (on)kruid. Ook Kristof Vrancken toont subtiele plantjes in eenzelfde context.

Ook de middeleeuwse mystica Hildegard van Bingen wordt in de expo gekaderd. De term 'viriditas' wordt immers vooral met deze fascinerende, sterke abdis geassocieerd. Niemand heeft de levensbrengende kracht van groen meer beeldend beschreven, als zinnebeeld voor al wat levend jong en fris is, maar misschien nog het meest als metafoor voor geestelijke en lichamelijke gezondheid.
Viriditas is een woord vol leven. Duik speels en vrolijk mee in dit fris artistieke bloesembad, heradem en voel de groene, hoopvolle energie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie

kunstgalerij De Mijlpaal

Filter op categorie