ShareFair - Weggeefmarkt KVLV i.s.m. de bibliotheek van Heusden-Zolder Kom gezellig snuisteren op de weggeefmarkt van de KVLV-dames in de bibliotheek. Kies de spulletjes uit die jij een tweede leven wil geven. Leer je ecologische voetprint verkleinen in één van de workshops. Ga voor lekker lokaal en bezoek onze korte ketenstand. Iedereen is welkom! De toegang is gratis. Workshops Upcycling - ...
ShareFair - Weggeefmarkt
KVLV i.s.m. de bibliotheek van Heusden-Zolder

Kom gezellig snuisteren op de weggeefmarkt van de KVLV-dames in de bibliotheek. Kies de spulletjes uit die jij een tweede leven wil geven. Leer je ecologische voetprint verkleinen in één van de workshops. Ga voor lekker lokaal en bezoek onze korte ketenstand. Iedereen is welkom! De toegang is gratis.

Workshops

Upcycling - juwelen: geef leer en rubber een tweede leven
11.00 – 13.00
Prijs: €11
Ga aan de slag met leer van kapotte riemen, handtassen, jassen en rubber van binnenbanden en geef ze een tweede leven. Met lederponsen en slagstempels maak je van deze materialen de mooiste juwelen, sleutelhangers en portemonnees. Zo creëer je voor iedereen die je lief is, inclusief jezelf, een origineel cadeau.
Meenemen: Heb je thuis wat oud leer of rubber liggen, neem het dan zeker mee.

Knap RecyKleren
13.00 – 16.00
Gratis
Iedereen heeft het wel in zijn kast hangen: versleten of ongedragen kledingstukken. In deze workshop gaan we ermee aan de slag met schaar, naald en draad, en toveren mooie creaties tevoorschijn: vaasjes, onderleggers, sjaals, juwelen,... Tegelijkertijd vertellen we je het verhaal achter onze kleren: van katoenteelt tot productie in kledingfabrieken.
Meenemen: oude of versleten kledingstukken

Maak je eigen pompondiertje
13.30 – 15.00
Voor kinderen van 7 tot 12 jaar
Gratis
Wol, schaar en papier. Meer heb je niet nodig voor een pompondiertje. Maak een schattig konijntje, pluizig schaapje of stoere leeuw! Je kan het diertje ophangen, aan je boekentas of pennenzak vastmaken.
Meenemen: Heb je restjes wol of garen, neem het dan gerust mee.

LISAMARDI: upcyclist aan het woord
14.00 – 14.30
Gratis lezing
LISAMARDI, is een (web)shop voor de vintagelover. Je vind er een unieke selectie van vintage meubels & accessoires die opgeknapt zijn of een andere look hebben gekregen. Liesbeth Vancluysen vertelt hoe en waarom ze hiermee gestart is en geeft je nuttige tips om zelf ook aan de slag te gaan.

Interesse in een activiteit?
Schrijf je in voor 19 mei via bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be of 011 80 80 90 met vermelding van je naam, telefoonnummer en de workshop die je wil volgen.
Let op: de plaatsen zijn beperkt!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Filter op categorie