MUZE presenteert opnieuw een muziekproject i.s.m. de provincie Limburg in het kader van STROOM, waarbij (relatief) jong talent de steun krijgt om een productie te ontwikkelen. De gelukkige eigenaar van deze STROOM-beurs is gitarist Jan Sanen. Jan woonde lange tijd in Heusden-Zolder en studeerde in 2009 af aan het Conservatorium Antwerpen met grootste onderscheiding voor gitaar bij Roland ...
MUZE presenteert opnieuw een muziekproject i.s.m. de provincie Limburg in het kader van STROOM, waarbij (relatief) jong talent de steun krijgt om een productie te ontwikkelen. De gelukkige eigenaar van deze STROOM-beurs is gitarist Jan Sanen. Jan woonde lange tijd in Heusden-Zolder en studeerde in 2009 af aan het Conservatorium Antwerpen met grootste onderscheiding voor gitaar bij Roland Broux. Geen wonder dat hij er meteen ook tot docent werd gebombardeerd.

Als gitarist/componist is Jan actief bij gitaarduo Teyata en bij het ensemble Do Ut Des. Begin 2018 dook hij in onze Studio MUZE om het album 'Musique Belgique Gitarique' op te nemen met uitsluitend Belgische gitaarmuziek. Het idee ontstond in 2015 toen hij op een prachtige compositie stootte van Raymond Moulaert, een 'rhapsodie' op drie Vlaamse volksliederen uit 1927, opgedragen aan gitaaricoon Andres Segovia. Ook andere groten uit de Belgische klei passeren de revue zoals Dhango Reinhardt & Jacques Brel, in fijne arrangementen van Roland Dyens. Het album bevat ook enkele fantastische nieuwe werken van opkomende talenten Mathias Coppens & Chris Ruebens, alsook een compositie van onze Limburgse gitaartrots Tim Finoulst.

Het album 'Musique Belgique Gitarique' wordt op zaterdag 2 juni voorgesteld in de compressorenzaal van ZLDR Luchtfabriek, Marktplein 5, 3550 Heusden-Zolder. Het concert wordt visueel omkaderd met kleurrijke en mysterieuze schilderijen van Lotte Van De Walle.

www.jansanen.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 13,00
Basistarief: 13,00 €; VVK, -25, +60: 10,00 €; abonnement / groep +10: 7,00 €

Organisatie

CC MUZE

Filter op categorie