Duik met open ogen in de wonderlijke wereld van Leo Timmers, Benjamin Leroy, Yoeri Slegers en vele andere illustratoren. Een cartoon in de krant. Graffiti op een treinstel. Of de montagehandleiding bij uw IKEA-kast. Het zijn illustraties die mee ons leven tekenen. Soms vergeten we ze onmiddellijk, zoals het pictogram op de wc-deur. Maar soms staan ze in ons geheugen gegrift. Omdat je ...
Duik met open ogen in de wonderlijke wereld van Leo Timmers, Benjamin Leroy, Yoeri Slegers en vele andere illustratoren.

Een cartoon in de krant. Graffiti op een treinstel. Of de montagehandleiding bij uw IKEA-kast. Het zijn illustraties die mee ons leven tekenen. Soms vergeten we ze onmiddellijk, zoals het pictogram op de wc-deur. Maar soms staan ze in ons geheugen gegrift. Omdat je opgegroeid bent met de begingeneriek van Man Bijt Hond, of omdat je wegdroomt bij de prenten van Alice in Wonderland.

Kom langs en merk hoe divers en wonderlijk illustraties kunnen zijn. Van de vrolijke, energieke illustraties in strips, de dreigende prenten in graphic novels tot de artistieke illustraties in poƫziebundels.


Activiteit: DE PREnTFABRIEK draait in Heusden-Zolder voort!

Kom en creƫer mee ons Heusden-Zolderse PrentfaBIBbriekje tussen 2 juli en 31 augustus!
Aan de hand van opdrachtenkaarten maken we tekeningen en groeit onze eigen PREnTFABRIEKtentoonstelling. Een ideale bezigheid, zeker bij verveling of slecht weer!

Welkom tijdens openingsuren van de bib of op (last minute) afspraak voor (kamp)groepen.DE PREnTFABRIEK is een initiatief van het atelier Illustratieve Vormgeving van PXL-MAD School of Arts en kwam tot stand in nauwe samenwerking met Villa Verbeelding. DE PREnTFABRIEK krijgt de steun van de provincie Limburg en de stad Hasselt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Filter op categorie