Op Open monumentendag zetten 3 instellingen in Heusden-Zolder de deuren open: Het nieuwe cultuurcentrum CC Muze, Het Domherenhuis en Museum Woutershof. Het Domherenhuis zet op 9 september niet letterlijk de deuren open, maar Limburgs Landschap zet wel hun werking in de kijker met een wandeling door de Vallei van de Mangelbeek. Natuurgebied de vallei van de Mangelbeek ligt tussen de dorpskernen ...
Op Open monumentendag zetten 3 instellingen in Heusden-Zolder de deuren open: Het nieuwe cultuurcentrum CC Muze, Het Domherenhuis en Museum Woutershof.

Het Domherenhuis zet op 9 september niet letterlijk de deuren open, maar Limburgs Landschap zet wel hun werking in de kijker met een wandeling door de Vallei van de Mangelbeek.
Natuurgebied de vallei van de Mangelbeek ligt tussen de dorpskernen van Heusden en Zolder en kent een rijk historisch verleden. Door de mijnen verzakte een deel van het gebied. Daardoor zijn nu interessante planten zoals veenmos te vinden in het gebied. Maar ook het Domherenhuis, ook wel het Klein Kasteeltje genoemd, heeft zijn invloed op het gebied gehad. Een gids wijdt je in in de geheimen.

Praktisch:
- Afspraak: 14u, Domherenhuis, Dekenstraat 39, Zolder (rechtover CC De Muze),
- 2€/deelname, leden gratis.
- Meer info: Wim Goris, info@limburgs-landschap.be, 011 53 02 51.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 2,00
Basistarief: 2,00 €; Leden: 0,00 €