Op Open monumentendag zetten 3 instellingen in Heusden-Zolder de deuren open: Het nieuwe cultuurcentrum CC Muze, Het Domherenhuis en Museum Woutershof. Benieuwd naar de ontwikkeling van het nieuwe cultuurcentrum? Bezoek de bouwwerf tijdens Open Monumentendag Plan je bezoek via www.muze.be of mail info@muze.be - deelname gratis, inschrijving verplicht De steenkoolmijn van Zolder heeft de ...
Op Open monumentendag zetten 3 instellingen in Heusden-Zolder de deuren open: Het nieuwe cultuurcentrum CC Muze, Het Domherenhuis en Museum Woutershof.

Benieuwd naar de ontwikkeling van het nieuwe cultuurcentrum?
Bezoek de bouwwerf tijdens Open Monumentendag
Plan je bezoek via www.muze.be of mail info@muze.be - deelname gratis, inschrijving verplicht

De steenkoolmijn van Zolder heeft de afgelopen jaren een heel andere aanblik gekregen. De komende jaren zal de schoonheid van het terrein alleen maar groeien. Midden 2019 wordt het gloednieuwe cultuurcentrum MUZE in gebruik genomen. Samen met pareltjes zoals CVO De Verdieping en ZLDR Luchtfabriek zal het gebied verder uitgroeien tot een recreatieve hotspot voor toerisme, cultuur, erfgoed, educatie… Onder de werktitel ZLDR MINE werkt het gemeentebestuur aan een nieuw masterplan dat de toekomst verder vorm kan geven.

Wil je weten wat de toekomstplannen zijn? Ben je benieuwd naar de mogelijke evolutie van het terrein de komende jaren? Wil je graag de werf van het nieuwe cultuurcentrum bezoeken? Kom dan op zondag 9 september naar het Marktplein en je krijgt een gratis rondleiding doorheen de werf van het cultuurcentrum. Zo ontdek je hoe de volumes van de grote en kleine schouwburg, de balzaal, de toneeltoren, de kantoren, de horeca en de foyers aansluiten op ZLDR Luchtfabriek. Tijdens Open Monumentendag wordt de werf van het nieuwe cultuurcentrum uitzonderlijk opengesteld voor het publiek en zijn er rondleidingen tussen 10u en 16u.

Praktisch
- Rondleidingen van 10u-16u.
- De rondleiding is gratis maar vooraf inschrijven is verplicht.
- Inschrijven kan via www.muze.be, info@muze.be of bel 011 80 80 98.
- Maximum 15 personen per groep.
- De rondleiding duurt +/- 45
- Vertrek en aankomst in de compressorenzaal van ZLDR Luchtfabriek, elke 15'

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis