Zorgvolmacht - Erfenis

Neos Heusden-Zolder
  • do 30 maart 2023 van 14:00 tot 14:00
Op donderdag 30 maart hebben we om 14 u. in Kreabotheater een voordracht over ‘Zorgvolmacht en Erfenis’ door het notariskantoor Hendrickx - Busschots. Deelnemers ontvangen een brochure met ruime informatie.
Met een zorgvolmacht kan je omgeving bepaalde beslissingen nemen als je daar door je leeftijd, een ziekte of een ongeval zelf niet meer toe in staat bent. Je kan in een zorgvolmacht beslissingen laten opnemen over je vermogen, maar ook over je persoon. Je geeft bijvoorbeeld aan in welk woonzorgcentrum je wilt verblijven als dat nodig blijkt of wie op zoek gaat naar een voorziening die aan je wensen of financiële mogelijkheden voldoet. Je kunt ook duidelijk maken welke arts je moet behandelen en dat de thuisverpleging de toegang tot je huis moet krijgen. Bij opname in een woonzorgcentrum of bij dementie kun je zelfs vastleggen wat er met je huisdieren moet gebeuren. Allemaal zaken die zorgen voor meer gemoedsrust als die keuzes er zitten aan te komen.
Een volmachthouder of lasthebber is meestal een familielid, bijvoorbeeld je partner of één van je kinderen. Zij kennen het best jouw situatie en wensen. De volmacht kan onmiddellijk ingaan of pas op het moment dat je gezondheid het niet meer toelaat.
PRAKTISCH: Inschrijven doe je door €12 te storten op gironummer BE30 4555 1093 4111 met vermelding ‘zorgvolmacht’. Doe het vóór 20 maart. Niet-leden betalen € 15.

Locatie

Neos Heusden-Zolder
Ubbelstraat , 3550 HEUSDEN-ZOLDER

Contact

Organisatie

Neos Heusden-Zolder