De Limburgse Koolputter - een muzikale vertelling over het leven in de mijn

  • za 1 april 2023 van 20:00 tot 21:30
“De Limburgse koolputter - een muzikale vertelling over het leven in de mijn” brengt het fictieve, maar op waargebeurde feiten gebaseerde levensverhaal van Stefano, een Limburgse oud-mijnwerker. Stefano neemt de luisteraar mee in een terugblik op zijn leven in de mijn, waar hij vaak mooie, maar soms ook harde momenten meemaakte. Hierin werpt hij een blik op zijn eerste dagen in de mijn, geeft hij een gedetailleerde blik op de verschillende taken die er werden verricht in de mijn, de rol die zijn grote liefde tijdens dit alles vervulde, maar ook de dreigende gevaren waar hij dagdagelijks mee geconfronteerd werd.
De voorstelling wordt omkaderd door livemuziek, gebracht door de Noordlimburgse Brass Band (www.nlbb.be), een orkestvorm met koperen blaasinstrumenten, die ontstond in de mijncultuur van het Verenigd Koninkrijk. Ook de muziek werd zorgvuldig gekozen, waardoor de symbolische link met het mijnverleden nooit ver weg is.
Laat je tijdens deze voorstelling onderdompelen in alle aspecten van dit belangrijke stuk Limburgs erfgoed en kom meer te weten over de geschiedenis van het leven in de mijn.

Locatie

CC MUZE
Marktplein 3 , 3550 Heusden-Zolder

Prijs

  • Basistarief 10
  • Studenten 5

Organisatie

Noordlimburgse Brassband
Kapelstraat 92 , 3940 Hechtel-Eksel