Daklozen in België: wie zijn ze, hoe zijn ze op straat beland en wat doen ze om te overleven? Op zoek naar antwoorden op die vragen besloot televisiemaker Wannes Deleu (VRT) een maand lang op straat te leven tijdens hartje winter, met zijn camera in de hand. De lezing 'Op Straat' brengt de armoede- en daklozenproblematiek in Vlaanderen in beeld. Wannes geeft een ongeziene blik in de wereld en ...
Daklozen in België: wie zijn ze, hoe zijn ze op straat beland en wat doen ze om te overleven? Op zoek naar antwoorden op die vragen besloot televisiemaker Wannes Deleu (VRT) een maand lang op straat te leven tijdens hartje winter, met zijn camera in de hand. De lezing 'Op Straat' brengt de armoede- en daklozenproblematiek in Vlaanderen in beeld. Wannes geeft een ongeziene blik in de wereld en het leven van dakloze mensen.

Deze lezing maakt deel uit van de kijkclub. De leden van de kijkclub beginnen al om 19.00u met de bespreking van de film 'I, Daniel Blake' (Ken Loach, 2016):
De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem.
Wie graag deze bespreking volgt, is welkom.

Interesse?
Schrijf je in via 011/80 80 90 of bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be.

Gratis

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Filter op categorie