In deze lessenreeks ligt het doel op zelf recepten samenstellen. We besteden veel aandacht aan de verschillende kruiden en hun eigenschappen. Op die manier leer je deze op een juiste manier combineren en zo bepaalde chronische of acute kwaaltjes te verzachten of de genezing ervan te ondersteunen. De lessen zijn opgesteld rond de verschillende lichaamssystemen – de bloedvaten, de luchtwegen, de ...
In deze lessenreeks ligt het doel op zelf recepten samenstellen. We besteden veel aandacht aan de verschillende kruiden en hun eigenschappen. Op die manier leer je deze op een juiste manier combineren en zo bepaalde chronische of acute kwaaltjes te verzachten of de genezing ervan te ondersteunen.

De lessen zijn opgesteld rond de verschillende lichaamssystemen – de bloedvaten, de luchtwegen, de urinewegen,… De kwaaltjes die aan bod komen zijn veel voorkomende problemen. Maar natuurlijk mag je ook zelf kwaaltjes aandragen! Het is namelijk interessanter om onze kruidencombinaties ook aan het werk te kunnen zien.

Naast het bepalen van een goede kruidencombinatie is ook de toedieningsvorm van belang. Hiervoor putten we uit de kennis van de lessen Kruidenkennis en Kruidenbereidingen. Waar tijdens de lessen kruidenbereiding de recepten gegeven werden is het in deze lessenreeks het doel om zelf deze recepturen op te stellen.

- Hoeveel gram kruid heb ik nodig?
- Welk extractiemedium ga ik gebruiken?
- Hoelang moet ik het laten trekken?

Stuk voor stuk vragen die casusgebonden aangegaan worden om samen tot een goed kruidenadvies te komen.

Eens de kruiden voor een advies bepaald werden en het receptuur werd uitgeschreven, gaan we over tot het eigenlijke maken van het product. Op die manier kunnen we zien of onze theoretische ideeën ook effectief een goed effect op de casus hebben.

Voorkennis
Verplicht: Kruidenbereidingen 1 – Kwaaltjes Bestrijden
Wenselijk: Kruidenbereidingen 2 – Natuurlijke Verzorging

De lessen gaan tweewekelijks door op maandagavond, telkens van 18:15 tot 22:10.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Filter op categorie