Gepubliceerd op dinsdag 6 augustus 2019 8.57 u.
Samenwerken tegen drugscriminaliteit

De productie van vooral synthetische drugs wordt een steeds groter probleem, ook in Limburg. Die productie heeft een impact op ieders veiligheid, gezondheid en leefomgeving. Daarom roept het Parket in Limburg ook burgers op om alert te zijn.

Hoe meld je een verdachte activiteit of vermoedelijk drugsafval?

Denk je drugsafval gezien te hebben tijdens je wandeling door het bos? Is er plots ‘s nachts activiteit in het leegstaande huis verderop in de straat? Vermoed je dat het om drugsafval gaat, blijf dan op een veilige afstand. Vaak bestaat het afval immers uit toxische, brandbare en bijtende chemicaliën. Verwittig bij acuut gevaar de hulpdiensten. Contacteer in andere gevallen het Anoniem drugsmeldpunt Limburg.

Wat is het Anoniem drugsmeldpunt Limburg?

Het meldpunt is een gratis nummer. Op 0800 208 77 krijg je een automatisch bericht te horen en kun je anoniem een bericht inspreken. De gegevens van de oproep worden dus niet geregistreerd, maar je kunt uiteraard je naam en telefoonnummer inspreken, als je graag wordt gecontacteerd om bijkomende informatie te geven.

Je omschrijft tijdens je oproep wat je hebt gezien, waar en wanneer. Wees zo specifi ek mogelijk. Het nummer registreert oproepen uit heel Limburg; hoe duidelijker de berichten die het registreert, hoe sneller de politie in actie kan schieten.

Download de brochure

In de brochure 'Allemaal undercover' vind je meer informatie over de kenmerken die wijzen op gedumpt drugsafval en drugsproductie in jouw buurt én over de werking van het Anoniem drugsmeldpunt Limburg.