Gepubliceerd op vrijdag 26 oktober 2018 12.30 u.
Artikel 27 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens zegt: ‘Iedereen heeft het recht om vrij deel te nemen aan het culturele leven van de gemeenschap en om te genieten van kunst.’

Sinds 2001 zorgt Artikel 27 voor een kleurrijke en kunstige herfstperiode in onze gemeente. Voor de achttiende keer slaan 42 hedendaagse kunstenaars hun tenten op in het leegstaande schoolgebouw Molenbeemden. Van 1 tot 18 november kan je met een Free State of Mind op zoek naar de ware betekenis van het vrije denken. De kunstenaars zetten het begrip vrijheid in de kijker, om aan bezoekers de échte betekening van het woord te duiden.

We zetten even alle belangrijke data op een rij’tje:

 • 1 november - 14 uur: vernissage Artikel 27
  Officiële opening en fairtrade receptie in aanwezigheid van Pierke en alle betrokken kunstenaars.
   
 • 2 november - 19.30 uur: boekvoorstelling Mijn Congo door Bart Demyttenaere
  In zijn nieuwe boek Mijn Congo gaat de schrijver op zoek naar de sporen van drie generaties Demyttenaere in zijn geboorteland. Inkom: vrije bijdrage.
   
 • 3 november - 19 uur: avondwandeling met beestige weetjes Samen met Natuurpunt Heusden-Zolder op pad in park Domheren, met vertrek aan parking Molenbeemden. Aansluitend nocturne in de tentoonstellingsruimte. Inkom: vrije bijdrage.
   
 • 8 november - 20 uur: ondernemersavond
  Ondernemers van onze gemeente krijgen tijdens deze nocturne de kans om in een sfeervol decor te netwerken en kunst op de kop te tikken.
   
 • 18 november - 14 uur : finissage 
  Kinderen van de groep taalstimulering Lindeman verrassen bezoekers met een bijzondere performance. Als klap op de vuurpijl zorgt Annemarie Schoonens bij valavond voor een vuurkunstwerk. Napraten en nagenieten kan nadien in het fairtrade-café.

Toegang tot de tentoonstelling is gratis. Liever een rondleiding met deskundige uitleg? Hiervoor betaal je een kleine bijdrage. Reserveren is vereist en kan via gerlinde.gilissen@pandora.be. Op 5, 6, 12 en 13 november is de tentoonstelling gesloten voor publiek. 

De opbrengst van de kunstverkoop, de rondleidingen en vrije giften gaan integraal naar twee duurzame projecten Mijn Congo en Fajar Baru (Indonesië). Artikel 27 is een organisatie van Art 27 vzw in samenwerking met GROS en Gemeente Heusden-Zolder, Natuurpunt Heusden-Zolder en Wijkwerking Lindeman.

1 t.e.m. 18 november 2018 | 14 uur
Oude schoolgebouw Molenbeemden, Molenstraat 12, Heusden-Zolder
gratis inkom of vrije gift | alle kunstwerken zijn te koop
De locatie is deels rolstoelvriendelijk

Info: www.artikel27.eu