Beleven in de bib

Gepubliceerd op dinsdag 12 apr 2022 om 09:55

Schrijf je vooraf in via bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be, 011 80 80 90 of aan de balie.

Woensdag 11 mei om 14 uur

AUTEURSLEZING - STEVEN ON TOUR

In de voorbije jaren probeerde Steven Vromman als Low Impact Man mensen te motiveren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Hij is ondertussen een van de meest gevraagde sprekers in het land en de bedenker van ‘ecocomedy’, een originele vorm van infotainment. En nu is er zijn eerste roman, Amor Mundi, waarmee hij op tournee gaat.

Woensdag 11 mei om 19 uur

LEESKRING LEEST ‘DRIFT’

Feit: een jonge vrouw trouwt met haar jeugdliefde.

Feit: niet veel later, in het holst van de nacht, loopt ze bij hem weg.

Ze neemt alleen haar dagboeken mee.

Die vrouw ben ik. Die nacht is nu. Alles ervoor en erna is een verhaal.

Deze roman van Bregje Hofstede haalde de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019.

Maandag 16 mei om 19.30 uur

BOEKVOORSTELLING – OOGGETUIGE. NIET ALLE DROMEN ZIJN BEDROG 

Een gruwelijke droom rukt Peter uit zijn reeds turbulente leven. Of was het geen droom? Iets of iemand is naar hem onderweg. Hij besluit niet af te wachten tot het te laat is. Zijn zoektocht naar de waarheid leidt hem weg van zijn gezin. Hij ontdekt geheimen die hij nooit had durven vermoeden.

Na 20 jaar is de droom van Jimmy Cams eindelijk werkelijkheid geworden: een eigen thriller schrijven. Hij gaat in gesprek met zijn zoon, YouTuber en podcaster Keanu Cams, over het ontstaan en schrijfproces van zijn boek.

Woensdag 25 mei om 19 uur

BOEKVOORSTELLING - DE VALECADASCA POORT

Wat hebben Xean, een weesjongen op Aarde, en Amelia, een prinses uit het elfenrijk Elfomia, met elkaar gemeen? Op het eerste zicht niet veel. Ze kunnen elkaar zelfs niet luchten. Dit verandert echter als een duister geheim aan het licht komt.

De Valecadasca Poort werd geschreven door Bo, Hannelore en Diana, drie leerlingen van het Sint-Franciscuscollege van Heusden-Zolder. Ze kijken er enorm naar uit om hun roman aan jullie voor te stellen.

Zaterdag 21 mei van 9 tot 12 uur

BOEKSTARTDAG

Samen met Huis van het Kind Kameleon zetten we de deuren van de bib wagenwijd open voor de allerkleinsten van 0-3 jaar! Doe als gezin mee aan leuke gratis workshops samen met jullie baby of peuter/kleuter.

Aanbod workshops:

  • Hey baby - spelen en knuffelen voor peuters van 1 tot 2,5 jaar
  • Peuterdans - voor peuters van 2,5 tot 4 jaar
  • Peuters in actie - voor peuters van 18-36 maanden
  • Snoezelen - voor baby’s/peuters van 0-9 maanden
  • Kamishibai vertelling - voor kleuters van 2 jaar tot 3 jaar

Daarnaast leeft je kindje zich uit in een leuk speelhoekje van spelotheek Patapoef.

Kom en ontdek het aanbod van de spelotheek, de bibliotheek, Huis van het Kind Kameleon, Kind en Taal en De Gezinsbond. In ons boekstarthoekje ontdek je boekjes voor de allerkleinsten en kan je kennismaken met onze vertelkoffertjes. Daarnaast vind je er tips over voorlezen bij kinderen van 0 tot 3 jaar.

Meer info of inschrijven voor een van deze gratis workshops kan via

www.heusden-zolder.be/boekstartdag of 011 80 80 90.

Van 14 mei t.e.m. 8 juni tijdens openingsuren bib

EXPO - DE 1000 IKKEN VAN SISKA GOEMINNE

Productie tentoonstelling: Bibliotheek Genk - Vormgeving: Tessa Houblon

Deze reizende expo is een hommage aan schrijfster Siska Goeminne en de boeken die ze samen met verschillende illustratoren schreef.

Siska Goeminne is 20 jaar schrijfster. In haar 20 boeken kan je nadenken over al je ikken.

Siska heeft niet één maar wel duizend ikken. Zo is dat bij iedereen. Sommige ikken zie je altijd, andere bijna nooit. De bib is een plek waar al je ikken tevoorschijn mogen komen. Al onze ikken, die van jou en die van mij. Ze mogen er allemaal zijn.

Via een leuk opdrachtenboekje kan je al je “ikken” komen ontdekken!

Voor ouders met kinderen van 4 tot 7 jaar.


Woensdag 1 juni van 14 tot 16 uur

WORKSHOP - CREATIEF EN ACTIEF OMGAAN MET WELBEVINDEN BIJ JE (KLEIN)KIND

Wil jij op een speelse en creatieve manier aan de slag rond welbevinden met je (klein)kind?

Wil je moeilijkere thema’s rond emoties en ‘jezelf mogen zijn’ bespreekbaar maken? Kom dan naar onze workshop ‘Avonturen aan de Wondere Ommesprong’.

Aan de hand van het  ‘Hey, ik ben oké’ lees - en doeboek van Marleen Jans, nemen we op speelse en creatieve wijze (groot)ouders en hun (klein) kind mee in dit ontroerend en meeslepend dierenverhaal. Samen moeten de diertjes een raadselachtige opdracht oplossen. Kinderen herkennen zichzelf of vriendjes in het karakter van de dieren en zoeken samen met de dieren mee naar oplossingen. De soms knotsgekke opdrachtjes waarbij samen veel gelachen wordt, verstevigen de band tussen (groot)ouder en kind.

Voor (groot)ouders met hun (klein)kind van 4-7 jaar

Inschrijven via bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be met vermelding van “Hey” + je naam, naam kind + geboortedatum + telefoonnummer. (Beperkte plaatsen)