Bezoek Het Berenhuis

"Toe dan," zegt teddy, "vertel me nog één keer hoe je me gevonden hebt." In navolging van het succesvolle drietalige kinderkunstboek 'ik zag twee beren', werd het Berenhuis opgericht. Het Berenhuis is een 3D belevingsruimte voor kijk, lees- en vertelplezier, vol verhalen en kleurrijke schilderijen. Jong en oud leren op een speelse manier te genieten van kunst en cultuur. Een ontdekkingstocht naar boeiende verhalen, leren luisteren naar elkaar, zelfs in een taal die je (nog) niet kent. Een interactief huis rond: kunsteducatie, taalactivering en leesplezier. Duur: 1.5 tot 2 u.

Bezoek De Berentuin

Naast Het Berenhuis, ligt De Berentuin. In De Berentuin worden mensen van 5 tot 105 jaar op een interactieve en ludieke warm gemaakt voor de wondere wereld van wetenschap en techniek, vertaald in berentaal met aandacht voor taalplezier en kunst. Duur: 1.5 tot 2 u.

De Berenwandeling - Op zoek naar de Zevenslaper

Ga op zoek naar Zevenslaper met Beer en Teddy. Zij zijn je gidsen. Volg hun sporen om niet te verdwalen. De twee olijke beren nemen je op sleeptouw langs prikkelende beelden, verhalen en opdrachten. Onderweg zijn 13 vertelpunten voorzien van een infobordje. De Berenwandeling (2,5 km) vertrekt en eindigt aan het Berenhuis. Rolstoel- en kinderwagenvriendelijk.

Speciaal voor leerkrachten van het 5de en 6de leerjaar werd de reisgids 'Ik zag twee beren eerlijke honing smeren' ontwikkeld. De reisgids biedt tips, suggesties, leuke weetjes en doe-opdrachten rond fair trade en duurzaamheid, maar vertelt de kinderen ook op een eenvoudige manier wat fair trade is. De reisgids kan gebruikt worden tijdens de berenwandeling zelf, maar ze kunnen er ook onmiddellijk mee aan de slag in de klas. (Gratis te downloaden onderaan de pagina)

Voor wie?

Geschikt voor iedereen van 5 tot 105 jaar.

Inspiratiebezoeken voor grote mensen uit het 'talige' werkveld mogelijk

Procedure

Berenhuis en Berentuin

Enkel groepsbezoeken, heel het jaar - op afspraak
Reservatie: +32 497 08 57 24

Berenwandeling

Gratis en altijd toegankelijk voor iedereen

Meer info

Locatie: Koerselsebaan 30, Heusden-Zolder

Reservatie: +32 497 08 57 24 

gerlinde.gilissen@pandora.be - https://www.facebook.com/ikzagtweeberen/ - www.ikzagtweeberen.com