Beringen, Ham, Heusden-Zolder en Leopoldsburg zetten samen in op sporten en bewegen

Gepubliceerd op donderdag 20 jan 2022 om 15:39

Al enkele jaren slaan de gemeenten Beringen, Ham, Heusden-Zolder en Leopoldsburg de handen in elkaar om hun bewoners aan te zetten tot sporten en bewegen. En ook dit voorjaar staat er weer een leuk en divers aanbod op het programma.

Tijs Lemmens, schepen van sport in Beringen: ‘De positieve impact van sport en beweging is alom gekend: het verbetert je humeur, geeft energie, zorgt voor een goede conditie van je lichaam, verhoogt je weerstand, draagt bij tot je mentaal welbevinden, … . Niets dan voordelen dus.’ 

Tijdens corona is het belang van recreatief sporten nog meer op de voorgrond gekomen. Onderzoek van het Onderzoeksplatform Sport toont aan dat 58% van de mensen die niet-sportief actief waren voor corona, aangeven nu meer te sporten. ‘Dit is een evolutie die we alleen maar kunnen toejuichen en mee willen stimuleren door tal van lessenreeksen aan te bieden voor onze inwoners’ stelt Sara Verbeeck schepen van sport in Leopoldsburg.

Lode Schops, schepen van sport in Heusden-Zolder vult verder aan: ‘En zoals het spreekwoord zegt: Alles zelf doen is optellen, samenwerken is vermenigvuldigen. Hierdoor kunnen we dit voorjaar opnieuw een overkoepelend en divers programma aanbieden aan onze inwoners. Van de klassieker zoals start-2-run tot inlineskaten, zwemmen, skateboarden, steppen, en zelf mindfulwalking. Kortom, voor ieder wat wils’.

Wil jij in het nieuwe jaar meer bewegen? Of heb je zin om een nieuwe sport te leren kennen? Twijfel dan zeker niet om in te schrijven voor een van onze lessenreeksen.

‘Naast de sportieve en gezondheidsvoordelen, gaan alle lessenreeksen door in groepsverband. Zo houd je er ook nog nieuwe sociale contacten aan over. Want: sporters beleven meer.’ sluit Patrick Bosmans schepen van sport in Ham af.

Bekijk hier het aanbod