Bierfestival verovert mijnterrein

Gepubliceerd op maandag 20 feb 2023 om 09:03

Een groep vrienden en bierliefhebbers lanceerde vorig jaar voor het eerst een bierfestival in onze oude mijngebouwen. The Beer Experience was meteen een schot in de roos en werd onlangs zelfs uitgeroepen tot het ‘Biergebeuren van het jaar’ tijdens de Beer Awards 2022.

Met de steun van het lokaal bestuur en CC MUZE, wordt het mijnterrein ook dit jaar op 18 en 19 maart dé place-to-be voor gepassioneerde bierliefhebbers. 

The Beer Experience is een bierfestival dat verder gaat dan bier proeven. Er zijn foodpairings waarbij restaurants hun gerechten met bieren combineren, Beer Talks en nog meer beleving met onder andere live-brouwen en de opname van een podcast. Geniet van een unieke animatiefilm en beleef de primeur van het bijhorend bier. Optredens van live-bands en dj’s zorgen voor een swingende sfeer. Uiteraard zijn de aanwezige brouwers, nationaal en internationaal, de sterren van het festival. Ontdek meer dan 140 verschillende bieren op je route doorheen de mijngebouwen.

Op zondag 19 maart hangt er wat extra spanning in de lucht. Stijn Meuris is dan gastheer van de finale van de Brouwland Biercompetitie voor hobbybrouwers.

Koop je tickets voor hét Limburgs bierfestival via www.thebeerexperience.be

Info: www.thebeerexperience.be