Gepubliceerd op donderdag 10 juni 2021 9.56 u.

Sinds kort kan je ook Blue-bikes terugvinden aan het station van Heusden én aan het station van Zolder. Dat zijn handige deelfietsen die je ondertussen aan meer dan 70 trein-, tram- en busstations verspreid over heel België kan ontlenen. Je vindt er 8 Blue-bikes in de fietsenstalling van het station. Met een lidmaatschap van slechts € 12 per jaar, kan je op alle locaties een fiets ontlenen aan een voordelig tarief, ook buiten Heusden-Zolder. Want je betaalt op de meeste locaties slechts €1,15 per rit van maximaal 24 uur. Met een Blue-bikelidmaatschap heb jij met andere woorden altijd een fiets op zak!

Het fietsdeelproject Blue-bike werd midden 2011 opgestart om de combimobiliteit in de praktijk verder vorm te geven. En of dat ondertussen gelukt is: Blue-bike maakte in 2019 rond de 276.000 ritten met 20.000 leden op 65 locaties. 93% van de gebruikers gebruikt Blue-bike in combinatie met de trein en bovendien gebeurde 28% van de Blue-bikeverplaatsingen voordien met de auto.

Een Blue-bike ontlenen doe je snel en eenvoudig. Word lid en ontleen een fiets op een locatie naar jouw keuze. Lid worden doe je online via de website, of in een van de deelnemende fietspunten. Van zodra je jouw Blue-bikekaart hebt ontvangen (of wanneer jouw MOBIB-kaart gekoppeld werd), kan je op meer dan 70 Blue-bikelocaties een fiets ontlenen. Aan Heusden station en Zolder station betaal je dankzij een tussenkomst van de gemeente en de Vlaamse overheid slechts €1,15 per rit (max. 24u).

Op de nieuwe Blue-bikelocaties in Heusden-Zolder vind je trouwens Blue-bikes met slimme sloten. De slimme sloten met ingebouwde kaartlezer zorgen ervoor dat je nog sneller een fiets kan ontlenen. Door je Blue-bike- of MOBIB-kaart tegen het slot te houden of door de QR-code te scannen in de Blue-bike-app, ontgrendel je de fiets en kan je meteen vertrekken. Je hoeft dus niet te wachten tot je Blue-bikekaart in je brievenbus valt. Met de app kan jij zo vertrekken! Om je rit te beëindigen plaats je de Blue-bike terug op de locatie waar je hem ontleend hebt en sluit je het slot. Op de website en in de app van Blue-bike kom je te weten waar je slimme Blue-bikes kan terugvinden.

Wie lid wordt van Blue-bike tussen 1 juli en 31 augustus betaalt het eerste jaar geen lidgeld. Een mooi verjaardagscadeau van €12! Je betaalt dus enkel voor de ritten die je maakt aan het voordelige tarief van € 1,15 dankzij de tussenkomst van de gemeente en de Vlaamse overheid. Lid worden kan in een paar stappen via www.blue-bike.be/nl/lid-worden. Wie al lid is, houd best zijn mailbox in de gaten. Begin juli valt er ook voor hen een verrassing in de bus. Zo kan iedereen voordelig op de fiets springen en mee de tiende verjaardag van Blue-bike vieren.