Buddy's maken het verschil

Gepubliceerd op maandag 22 mei 2023 om 12:11

Ben je geboeid door andere culturen? Zie je het zitten om anderstalige nieuwkomers te begeleiden zodat ze makkelijker hun weg vinden en zich thuis voelen in Heusden-Zolder? Doe mee aan de duo-werking en word buddy! Je hebt geen voorkennis nodig. Als duo kies je zelf een leuke activiteit en jullie gaan op stap op een moment dat voor jullie beiden past. Ook Rita en Shamiran vonden elkaar.

Rita: “Via de werking van Sint-Vincentius waarbij ik kinderen help met hun huiswerk, kwam ik bij het gezin van Shamiran terecht. Het klikte meteen zo goed, dat ik ook daarbuiten wekelijks wat tijd doorbracht met Shamiran om in het Nederlands te praten over dagdagelijkse dingen, haar te helpen met papierwerk en gewoon naar haar te luisteren.”

Ondertussen leerde Shamiran nieuwe Nederlandse woorden en raakte ze steeds meer vertrouwd met de gewoontes van hier. Shamiran: “Maar ook Rita leerde heel wat bij over de Irakese cultuur en ontdekte de Irakese keuken. Ze vindt mijn thee met een vleugje kaneel heerlijk!”

Het duo ontmoet elkaar nog regelmatig en ze sturen vaak WhatsApp-berichtjes om bij te praten.  Shamiran durft meer Nederlands te spreken en zet ondertussen haar deuren open voor iedereen.

Wil je meer weten over de duo-werking of je kandidaat stellen? Neem contact op met Sevim Ates via 011 80 80 80 of sevim.ates@heusden-zolder.be.