Bye Bye Gazon

Gepubliceerd op woensdag 10 apr 2024 om 15:42

Het lokaal bestuur neemt deel aan Bye Bye Gazon, een campagne die iedereen vraagt om een deel van je gazon om te toveren tot een paradijs voor onze ogen en voor insecten. De actie loopt van 18 april tot 31 mei.

Door je tuin of balkon wilder en natuurlijker te maken, draag ook jij bij tot een hittebestendiger en biodiverser klimaat. Langer gras en een wildere tuin lokken veel meer verschillende soorten planten en diertjes naar je tuin. Geef een stukje gazon terug aan de natuur door bijvoorbeeld één vierkante meter niet meer te maaien of een bloemenweide in te zaaien.

Wist je dat je niet alleen je tuin maar ook de berm voor je deur deels kan laten verruigen? Laat iedereen weten dat jij een trotse bermbooster bent met een tof bermbordje. Zo weten collega's van de werkplaats dat ze jouw stukje niet hoeven te maaien, en wie weet inspireer je er ook andere inwoners mee! Haal je bermbordje of poster vanaf 18 april af in het gemeentehuis of in de bibliotheek.

Ook Team Werkplaats selecteerde 7 locaties waar we vanaf nu nog maar 2 keer per jaar maaien, namelijk in juni en september. Het gaat om Domherenpark, Kapelhof, Heldenplein, Viversel kerk, Heusden kerkhof, Astridplein Boekt en Molenstraat. “In de overige maanden stimuleren we er de biodiversiteit”, verduidelijkt collega Machteld van Team Leefomgeving. “Want door minder te maaien, krijgen we meer bloemen en trekken we ook meer bestuivers zoals bijen en vlinders aan. Zo hopen we op bloemrijke graslanden waar ook onze inwoners van kunnen meegenieten.”

Dieter Coppens ondersteunt de Bye Bye Gazon-campagne en geeft jou tips om je strakke gazon vaarwel te zeggen. Benieuwd wat Dieter allemaal te vertellen heeft? Surf naar www.byebyegazon.be en kom alles te weten over de campagne.