Cameraproject op Koolmijnlaan

Gepubliceerd op donderdag 4 jan 2024 om 11:20

De Koolmijnlaan staat bekend als het levendige handelscentrum Cité. Dagelijks verwelkomt deze drukbezochte locatie duizenden bezoekers, of het nu is om te winkelen, lekker te eten of gewoon als doorgaande route.

De Koolmijnlaan is ook een drukke verkeersader. De drukte brengt risico's met zich mee, zoals verkeersongevallen en hinderlijk gedrag. Denk maar aan foutparkeren op fietspaden en vrachtwagenparkeerplaatsen. Die overtredingen worden bestraft volgens het GAS-reglement van Heusden-Zolder.

Als reactie op verschillende vormen van overlast, keurt het college van burgemeester en schepenen het nieuwe cameraplan voor de Koolmijnlaan goed. Camerabeelden maken niet alleen de verwerking van overtredingen zoals foutparkeren en verkeersongevallen makkelijker, ze zijn ook van onschatbare waarde om vandalisme en andere overlast zoals sluikstorten aan te pakken.

Er komen maar liefst 19 camera's, verdeeld over verschillende zones tussen de brug over de spoorweg en Kameleon Huis van het Kind. De politie krijgt live toegang tot de beelden, zodat ze sneller kan ingrijpen. Bovendien kunnen de beelden ook achteraf worden geanalyseerd.

De investering in het cameraproject verbetert de veiligheid en het comfort van bezoekers in handelscentrum Cité. De uitvoering van de werken staat gepland in de loop van 2024.