Gepubliceerd op maandag 24 juni 2019 18.23 u.

CC MUZE verhuist in september naar het oude mijnterrein en gaat voor een dynamische plek vol van culturele diversiteit, samen met de aanwezige partners uit het onderwijs [CVO De Verdieping], erfgoed/toerisme [ZLDR Luchtfabriek], sociale tewerkstelling [Kringwinkel] en het bedrijfsleven.

Gabriel Rios bijt op donderdag 12 september de spits af in de gloednieuwe schouwburg, waar 400 toeschouwers kunnen genieten van dit prachtige concert. Andere muzikale kleppers die tijdens het nieuwe theaterseizoen de schouwburg onveilig maken zijn klinkende namen zoals Guido Belcanto, Sabien Tiels, Raymond van het Groenewoud, Isolde, Buurman, Laïs, Living Roots, Studio Guga (rond stemmenimitator Guga Baul), Marble Sounds, Praga Kahn, Winterland ’76, Jukebox 2020 en Isbells. Maar ook aan theater en comedy geen gebrek met o.a. HetPaleis, Chris Lomme, Steven Van Herreweghe, Lazarus, Percossa, Soe Nsuki, Jan Decleir, Fred Delfgaauw, Bruno Vanden Broecke, Zuidpool, Alex Agnew of Kommil Foo.

Naast de grote schouwburg is er een speciale ruimte voor de iets meer intiemere producties. Artiesten zoals Esmé Bos en Bart Voet, Mauro Pawlowski & Peter Holvoet-Hanssen, Lazarus met ‘De wereld redden’, Steven De bruyn solo, Tiny Legs Tim, Fien Leysen, Lieve Blancquaert en Greet Jacobs, Morgane Ji en Gingerblackginger kan je bekijken en beluisteren in onze Zwarte Zaal.

Natuurlijk mogen we het klassieke luik niet vergeten. Het eerste concert van Ataneres Ensemble met ‘Flemish Flavors’ vindt plaats in de schouwburg, ZLDR Luchtfabriek maakt ruimte voor de Strijkkwartetten van Beethoven en dan zijn er nog 3 concerten in de kerk van Zolder.

Dit en nog veel meer in CC MUZE. Tot in één van onze zalen!